15. listopadu 2016 • 22:25

VIDEO: Česko - Dánsko 1:1. Barák se trefil při debutu, hosté srovnali

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbaloví reprezentanti v přípravném zápase s Dánskem remizovali 1:1 a zakončili účinkování v letošním roce. Svěřence trenéra Karla Jarolíma poslal v Mladé Boleslavi do vedení už v 8. minutě debutant Antonín Barák. Hosté vyrovnali po standardní situaci ještě do poločasu. Ve druhé půli žádná z šancí nebyla využita, a tak se oba týmy musely spokojit s remízou. Další zápas čeká národní celek až 22. března, kdy v přípravě přivítá Litvu.



Český tým tak nenavázal na páteční premiérovou výhru v kvalifikaci mistrovství světa 2:1 nad Norskem a podzim pod novým koučem Karlem Jarolímem absolvoval s bilancí dvou vítězství, tří remíz a jedné porážky. S Dánskem reprezentace nevyhrála pošesté za sebou, z toho pětkrát se zrodil nerozhodný výsledek.

Trenér Jarolím udělal oproti pátečnímu vítěznému utkání s Norskem devět změn v sestavě, v zahajovací jedenáctce zůstali pouze Dočkal se Zmrhalem.

Premiérový start za reprezentaci si připsal slávista Barák a hned po osmi minutách ho vyšperkoval gólem. Z dálky napálil odražený míč a střela s pomocí teče Kjaerovy hlavy skončila v síti. Češi proti Dánsku skórovali po 326 minutách.

 

Česko - Dánsko 1:1. Trefil se Barák
Video se připravuje ...

Domácí byli před pouhými 1763 diváky většinu úvodního dějství nebezpečnější. Střelu Gebre Selassieho ale chytil dánský brankář a v 35. minutě po Dočkalově centru hlavičkoval Škoda mimo.

V 39. minutě Dánové, jimž stejně jako soupeři chyběla řada opor, z první větší šance udeřili. Po rohovém kopu hlavičkoval Kjaer a Jörgensen zblízka umístil špičkou kopačky míč do sítě za bezmocného Koubka.

Barák po první trefě za Česko: Být nahoře, zpychnout? To by byla smrt
Video se připravuje ...

Po přestávce poslal Jarolím na hřiště brankáře Pavlenku a dnes povolaného záložníka Mareše, kteří si připsali premiérový start za reprezentaci, a střelce prvního gólu proti Norskem Krmenčíka.

Jako první zahrozilo Dánsko. Střídající Gytkjaer si v 52. minutě zaběhl za obranu a Kalas skluzem v poslední chvíli ukopl míč před Fischerem, který by mířil do prázdné branky. Za dalších sedm minut měli blízko k vedoucí trefě pro změnu domácí. Zmrhal napřáhl za vápnem a napálil tyč, takže na svůj premiérový gól proti Norsku nenavázal.

Další obrovskou šanci měl český celek v 64. minutě. Marešovu střelu ale odvrátil za již překonaným gólmanem Kjaer a Krmenčík z dorážky poslal míč před odkrytou brankou těsně vedle. Domácí se snažili strhnout výhru na svou stranu a dánského brankáře protáhl z dálky Mareš. Sedm minut před koncem dostal míč do sítě Gytkjaer, ale gól kvůli ofsajdu neplatil.

Mareš: Doufám, že jsem se trenérovi dostal do paměti
Video se připravuje ...

Jarolím: Boleslav už delší dobu není fotbalové město
Video se připravuje ...

Dočkal po Dánsku: Věděl jsem, že klukům, co začínají, musím pomoct
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 11. • 20:30
Česká republika
Česká republika
1:1
ONLINE
15. listopadu
20:30
Dánsko
Dánsko
Góly

Domácí: 8. Barák

Hosté: 38. N. Jörgensen

Sestavy

Domácí: Koubek (46. Pavlenka) – Gebre Selassie (66. Kadeřábek), Suchý (C), Kalas, Pudil – Sýkora (46. Mareš), Barák (80. Droppa) – Kopic, Dočkal, Zmrhal (66. Souček) – Škoda (46. Krmenčík)

Hosté: Rönnow – Kjaer (C) (78. Ankersen), M. Jörgensen, Bjelland (46. Vestergaard (C)) – Stryger Larsen, Jensen, Schöne, Wass (66. Andersen), Durmisi – Fischer, N. Jörgensen (46. Gytkjaer)

Karty

Domácí: Krmenčík, Kadeřábek

Hosté: N. Jörgensen, Durmisi

Rozhodčí

Schüttengruber – Brandner, Riedel (vš. AUT)

Stadion

Městský stadion Mladá Boleslav

Klíčové momenty utkání:

Česko - Dánsko: Dánové dostali balon do brány, rozhodčí ale pískl ofsajd
Video se připravuje ...

Česko - Dánsko: Zmrhal napálil balon do tyče
Video se připravuje ...

Česko - Dánsko: Kalas skluzem zabránil skórovat Fischerovi
Video se připravuje ...

Česko - Dánsko: Za Dány vyrovnal Jörgensen, 1:1
Video se připravuje ...

Česko - Dánsko: Po skvělém centru od Dočkala Škoda nezvládl zakončení
Video se připravuje ...

Česko - Dánsko: Barák debutoval v národním dresu a vstřelil gól, 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud