27. ledna 2015 • 13:11

Talent ze Slavie: Před měsícem odešel do Teplic, teď míří do Udine

Autor: pj, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podepíšete smlouvu v jednom klubu, abyste za pár týdnů mohli přestoupit do jiného. Něco takového teď prožívá talentovaný osmnáctiletý záložník Michal Pecháček. Na počátku letošního roku přestoupil ze Slavie do Teplic, kde podepsal svůj první profesionální kontrakt. Teď ale trénuje v italském Udine, transfer bude doladěný v nejbližších dnech.



Pecháček ani neodletěl s Teplicemi na soustředění na Kypr. Místo toho odcestoval do Itálie, kde trénuje s prvním týmem Udine. Mezitím jeho agent Ondrej Chovanec dolaďuje transfer.

Italská média informují o přestupu jako o hotové věci. Píší, že Udine počítá s tím, že Pecháček odehraje jaro za juniorku v Primaveře. Přestože zmiňují, že přichází ze Slavie, není to pravda. Pecháček na začátku ledna podepsal profesionální kontrakt v Teplicích.

"Je to velký posun a další z kroků v mé fotbalové kariéře. Věřím, že díky prostředí zde v Teplicích se budu dále a rychleji zlepšovat," říkal Pecháček ještě 6. ledna na klubových stránkách. "Teplice jsem si vybral právě proto, že vidím naději v tom, jak trenér Ščasný dává příležitosti mladým hráčům. Z jednání jsem měl výborný pocit, což také hrálo velkou roli," dodal.

Chtěl hrát víc za peníze, tvrdí Kisel

Po necelém měsíci je ale všechno jinak. A vedení Slavie z toho, mírně řečeno, není zrovna nadšené... Pecháčkovi rovněž chtělo nabídnout profesionální smlouvu, jenže si vybral Teplice.

"Kdyby chvilku počkal, přišla by na něj řada i u nás, měli jsme jiné priority. Ale chtěl hrát víc za peníze než za Slavii. Teplice i Pecháčkův manažer mi to zavolali, až když už bylo po všem. Dostaneme za něj tabulkovou cenu," čertil se před několika týdny sportovní ředitel červenobílých Karol Kisel.

Slavia tedy vyinkasovala 450 tisíc korun, ovšem Teplice obdrží patrně daleko víc. Zda už v době podpisu smlouvy věděl Pecháček, jeho agent i severočeský klub o zájmu Udine, a počítali s přestupem, o tom můžeme jen spekulovat.

Pecháček se potká v Udine s dalším českým fotbalistou Jakubem Janktem, bývalým spoluhráčem ze Slavie.

Vyjádření SK Slavia Praha:

Michal Pecháček podepsal profesionální smlouvu v Teplicích a tím jsme považovali věc za vyřízenou. Slavia mu kontrakt nenabídla z důvodu velké konkurence na postu záložníků tohoto ročníku, kde jsme větší míru talentu pozorovali u reprezentantů Marka Kodra, Tomáše Valenty, nebo dále Ondřeje Badochy či Davida Vavrouše. To, že Teplice jeho sportovní výkonnost vyhodnotily jinak, samozřejmě respektujeme.

Žádnou oficiální informaci o tom, že by Michal Pecháček přestoupil do Itálie nemáme a nechce se nám věřit tomu, že by se Teplice, s nimiž máme výborné vztahy, dopustily takového spekulativního jednání.

Pokud by se ale prokázaly jakékoliv nečestné úmysly kterékoliv ze zúčastněných stran, tedy teplického klubu, nebo hráčova agenta Ondreje Chovance, jsme připraveni obrátit se na příslušné orgány FAČR a UEFA, jakož i na orgány činné v trestním řízení.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud