19. března 2015 • 12:39

Disciplinárka bude řešit Petrželu. Co mu hrozí a co mu přitíží?

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na hřišti vyvázl bez trestu, ten ale může přijít dodatečně. Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájila řízení s plzeňským Milanem Petrželou kvůli šlápnutí na nohu slávisty Levana Keniji ve středeční dohrávce 19. ligového kola (1:0).



„Dostali jsme podnět k řešení tohoto incidentu,“ potvrdil pro iSport.cz předseda disciplinární komise Richard Baček. „Předpokládám proto, že se tím zabývat budeme.“ Od koho podnět přišel, šéf fotbalového soudu neprozradil. „Nebývá to dobrým zvykem, to neprozradím.“ Řízení už ale disciplinární komise zahájila.

Popud mohl přijít buď ze zápisu utkání od rozhodčího (sudí Kocourek ovšem incident na hřišti netrestal, těžko ho proto uvedl) nebo delegáta, případně od třetí strany. Slavia to však patrně nebude, hned po zápase totiž tvrdila, že věc je pro ni uzavřená.

Plzeň - Slavia: Petrželovo šlápnutí na Kenijovu nohu
Video se připravuje ...

Komise pravidelně zasedá ve čtvrtek, případ ovšem téměř jistě neuzavře. „V takových případech se dotazuje odborných komisí na jejich názor, teprve poté rozhodujeme,“ vysvětlil Baček.

Petrželovi jistě uškodí, že je v podobných kauzách recidivistou. Jeho šlápnutí na hradeckého Jiřího Poděbradského je už čtyři roky staré a z tohoto pohledu promlčené, plzeňský záložník se však „vejde“ do roční lhůty kvůli jinému svému přestupku – 29. března loňského roku se v utkání proti Liberci (6:0) ohnal proti Martinu Frýdkovi a od disciplinárky dostal důtku za nesportovní chování.

„Pokud byl v posledních dvanácti měsících trestán, disciplinární komise k tomu přihlédne. Je to přitěžující okolnost,“ tvrdí Baček. Jaký se dá očekávat trest? Vodítkem může být, že v případě šlápnutí na Poděbradského pykal Petržela tři zápasy...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud