Stanislav Hrabě
26. května 2015 • 17:00

Bitva o krále střelců vrcholí: Škodovi přiznali gól, srovnal Lafatu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne vlastní gól, ale trefa Milana Škody. Komise pro historii a statistiku FAČR, jejíž pověřený člen redaktor České televize Radek Bauer zkoumá veškeré ligová utkání zápasy a opravuje případné nepřesnosti v zápise rozhodčích, přiznala zpětně slávistickému kanonýrovi jeho trefu z Příbrami. Ve 27. kole byla přitom původně označena za vlastní gól domácího obránce Tomáše Zápotočného - to už nyní neplatí.



Podnět pro opětovné přezkoumání vzešel od Slavie a jejího útočníka, který se dušoval, že míč opravdu zasáhl a gól by mu měl podle přijatých letitých kritérií patřit. Po bedlivém prozkoumání všech dostupných šotů a osobní přítomnosti slávistického střelce mu byl nakonec přiznán.

"Po opětovném přezkoumání jsem dospěl k názoru, že nelze na 100% potvrdit, že gól byl skutečně vlastní, jak jsem se domníval, nebo že po zásahu hráče Zápotočného došlo ještě k odrazu od podrážky nohy hráče Škody, jak tvrdí Slavia a hráč, který byl přímo na hřišti," vysvětlil Bauer.

Škoda má nyní na kontě 19 přesných zásahů stejně jako sparťanský kapitán David Lafata a v posledním kole - Sparta hostí Bohemians, Slavia Slovácko – si to rozdají o korunu krále střelců se stejnou výchozí pozicí.

Nejlepší střelci Synot ligy

19 - Lafata (Sparta), Milan Škoda (Slavia),
15 - Došek (Slovácko),
12 - Mahmutovič (Plzeň),
10 - F. Novák (Jablonec), Wágner (Mladá Boleslav), Šural (Liberec), Dočkal (Sparta)

VIDEO | Podívejte se, jak Škodův gól v Příbrami vypadal

Příbram - Slavia: Gól Milana Škody na 0:1
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Slavia 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud