30. srpna 2014 • 11:02

Čech se loučil s Torresem: Dej 50 gólů v Itálii a vrať se do Chelsea

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další velká hvězda mizí z Chelsea. A brankář Petr Čech ztrácí po třech letech dobrého parťáka. Český brankář, který v nové sezoně po deseti letech zatím plní roli náhradníka, nezapomněl Fernandu Torresovi poslat vzkaz na rozloučenou. Španělský útočník odchází na dvouleté hostování do AC Milán.



Na svém twitterovém účtu Čech v krátkosti naplánoval, jak by mohlo Torresovo angažmá v italské lize vypadat. „Užij si novou etapu svého života. Ideálně dvě sezony v AC Milán, 50 gólů a pak zpátky.“

Pokud by se Čechova předpověď vyplnila, mohl by být Torres určitě spokojený. Nejdražší fotbalista v historii Chelsea totiž po příchodu z Liverpoolu v roce 2011 vůbec nenaplnil očekávání, jaká s ním byla spojována. Z vyhlášeného kanonýra se stal velmi dobře placený náhradník.

S Fernandem Torresem se loni Petr Čech radoval z triumfu v Evropské lizeFoto Profimedia.cz
V Premier League se během tří a půl sezony prosadil v modrém dresu jen dvacetkrát. Nejlepší dva střelci minulé sezony Luis Suárez (31 gólů) a Daniel Sturridge (21 gólů) z Liverpoolu se dokázali trefit víckrát během jediného ročníku.

Přes setrvalou kritiku, která se na Torrese valila, patřil Čech mezi jeho zastánce. "Hraje opravdu dobře. O Torresovi diskutují všichni a už strašně dlouho. V mnoha duelech Fernando zahrál opravdu skvěle, ale protože neskóroval, každý si řekl: Jé, on zase nedal gól," řekl Čech třeba loni v listopadu.

Jedna otázka zůstává nezodpovězená. Mohou se znovu Čech a Torres v Chelsea potkat? Ta šance je poměrně malá. Je otázkou, jestli bude mít Chelsea za dva roky o Torrese stále zájem. Čechovi zase v té době vyprší na Stamford Bridge smlouva. Mnohem pravděpodobnější se zdá, že z klubu kvůli své současné pozici odejde ještě mnohem dřív.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud