14. srpna 2012 • 11:47

Zdeněk Zeman si nedá pokoj. Zase válčí s Juventusem

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Okurková sezona? Kdepak! V italském fotbale znovu zuří válka slov, kterou rozpoutal Zdeněk Zeman. Kouč AS Řím se vyjádřil ve smyslu, že jeho kolega Antonio Conte by kvůli svému desetiměsíčnímu trestu neměl trénovat Juventus Turín. Představitele posledního vítěze Serie A tím pořádně nadzvedl.



„Pokud dostal trenér distanc, neměl by trénovat.“ To prohlásil Zdeněk Zeman. Nejmenoval, nicméně všichni pochopili, že jeho slova jsou určena Antoniu Contemu, koučovi mistrovského Juventusu.

Conte dostal trest výkonu funkce na deset měsíců za to, že ještě jako trenér druholigové Sieny věděl o možném manipulování zápasů ve prospěch sázkařské mafie – a neupozornil na to.

Pokud neuspěje s odvoláním, znamená to, že prakticky celou sezonu nebude smět při zápasech na lavičku.

Juventus však považuje přísný verdikt za neoprávněný a za svého kouče se postavil.

Zatím o jeho nahrazení neuvažuje, a tak Conte nadále vede tréninky.

„Zemanova slova jsou nekolegiální a nekorektní. Svými vyjádřeními jen vytváří zbytečné tlaky,“ ozval se Giuseppe Marotta, šéf Staré dámy.

Conteho se zastal i trenér squadry azzurry Cesare Prandelli a hlavně Renzo Ulivieri, předseda Italské asociace fotbalových trenérů.

„Conte může nadále s týmem pracovat, disciplinární řád mluví jasně. Nesmí jen při zápasech na lavičku,“ uvedl Ulivieri.

Zášť mezi Zemanem a nejpopulárnějším italským klubem má kořeny v devadesátých letech minulého století, kdy stratég českého původu nařkl největší hvězdy Juventusu Alessandra Del Piera a Gianluku Vialliho z dopingu.

Pozdější vyšetřování mu přitom dalo za pravdu, stejně jako v případě nelegálních praktik manažera Luciana Moggiho, kvůli kterým byl Juventus dokonce přeřazen do druhé ligy.

Poslední slovní přestřelka je tedy pouze dalším dílem zřejmě nekonečného seriálu.

„Zeman jen vyjádřil svůj osobní názor. Na to má právo,“ postavil se na stranu svého zaměstnance Franco Baldini, technický ředitel AS Řím.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud