15. února 2012 • 17:28

Bayern, německá reprezentace? Kloppa nedáme, hlásí Dortmund

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Borussie Dortmund natolik důvěřuje schopnostem 44letého trenéra Jürgena Kloppa, že hlásí a fanouškům slibuje: NIKDY HO NEPROPUSTÍME. Už vůbec nechce slyšet o jeho odchodu do Bayernu Mnichov.



"Jürgena znám čtyři roky a vím, jak pracuje. Bezmezně mu důvěřuji a jsem přesvědčen o jeho kvalitách. I proto jsme se rozhodli nabídnout mu dlouhodobou smlouvu," uvedl ředitel Dortmundu Hans-Joachim Watzke.

Dle jeho slov odchod trenéra Kloppa z Borussie nepřichází v úvahu. Minimálně prý dodrží svůj kontrakt, který ale vyprší až po sezoně 2015/2016.

"Jsem si jistý, že do té doby nebudu muset Jürgenovi říct: Musíš odejít. To se nestane," dodal Watzke a odmítl spekulace o Bayernu Mnichov či německém národním týmu, což jsou jediné štace, kam by se Klopp údajně mohl vydat.

Perspektivní kouč, který do Dortmundu zamířil z Mainzu před čtyřmi lety, se nestal "jen" miláčkem fanoušků, ale také druhým nejúspěšnějším trenérem Borussie v její historii. Nad sebou má už jen legendárního Ottmara Hitzfelda

Úspěchů dosáhl po vybudování silného týmu z neznámých talentovaných mladíků, se kterými nejenže ukončil devítileté čekání na titul, ale také dokázal hrát atraktivní fotbal. A že nešlo o náhodu dokazují výsledky z letošní sezony, Dortmund vede bundesligu o dva body před Bayernem Mnichov.

Jürgen Klopp. Trenér, který pozvedl Dortmund.
Jürgen Klopp. Trenér, který pozvedl Dortmund.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud