7. září 2017 • 11:48

Nový stadion Atlétika za šest miliard: obří kabina i dokonalý trávník

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je ranec! Atlético se stěhuje do nově zrekonstruované supermoderní arény, která stála 240 milionů eur (6,27 miliard korun). Nový stánek, jehož rekonstrukce byla plánovaná ke kandidatuře Madridu na olympijské hry 2016, pojme 68 tisíc diváků. Hvězdy okolo Antoinea Griezmanna se mohou těšit na špičkový trávník, v útrobách pak najdou obrovskou šatnu s polstrovanými sedačkami. První zápas zde Atlético odehraje 16. září proti Málaze.



Ta částka zní až šíleně. 240 milionů eur (6,27 miliard korun), tolik stála rekonstrukce Wanda Metropolitano Stadium, nového domova Atlétika Madrid, kde doposud žádný fotbalový tým nehrál. Desetinásobní španělští šampioni se stěhují po 51 letech strávených na legendárním stadionu Vicenteho Calderóna.

Klub arénu připravil k dokonalosti, na nákladech rozhodně nešetřil. Taková práce na pokládání trávníku začala už v prosinci minulého roku, o prvotřídní pažit se postarala renomovaná firma Royalverd, která měla v minulosti na svědomí poklad trávníku například na Camp Nou nebo Marakaně.

Nový stadion Atlética Madrid vypadá exkluzivně
Nový stadion Atlética Madrid vypadá exkluzivně

Špičkový zavlažovací systém zahrnuje 48 nejmodernějších postřikovačů. Vyhřívání zase udržuje zem při konstantní teplotě, zatímco umělá světla umožňují, aby tráva mezi zápasy pokračovala v rychlém růstu. V noci pak zevnější strana střechy svítí červenou barvou, která kontrastuje s bílým exteriérem tak, aby vytvořila barevnou kombinaci klubu.

Hráči Atlétika se mohou těšit i na obří šatnu s pohodlnými koženými křesly a velkým klubovým logem na stropu. K zápasu se zde Griezmann a spol. poprvé sejdou příští víkend (16. září), kdy Atlético bude při premiéře hostit v ligovém zápase Málagu. Na konci měsíce pak v rámci Ligy mistrů přicestuje anglická Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud