14. ledna 2016 • 16:52

Suchý musí před disciplinárku. Agent po něm chce 1,6 milionu korun

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájila řízení s reprezentantem Markem Suchým. Sedmadvacetiletý stoper Basileje je pozván na příští zasedání komise 11. února kvůli maření úředního rozhodnutí, protože stále nevyřešil spor s bývalým agentem Pavlem Vandasem. Disciplinárka o tom informovala v komuniké.



Spor Suchého s Vandasem se táhne delší dobu. Bývalý hráčův agent si nárokuje 60 tisíc eur (1,6 milionu korun) plus úroky, kterou mu měl reprezentační stoper zaplatit do dvou let od prvního odchodu do zahraničí, jímž bylo angažmá ve Spartaku Moskva. Suchý nárok odmítá.

Vandasovi dala za pravdu arbitrážní komise FAČR, disciplinárka ale Suchého zpočátku nemohla trestat, protože nebyl členem FAČR. Jím se stal až po úpravě stanov po loňské červnové valné hromadě, která rozhodla, že reprezentanti musí být členy asociace.

Vandas se následně obrátil na arbitrážní komisi, která na závěr podzimu znovu celou kauzou předala disciplinárce. Ta nechala Suchému asi dva měsíce na dohodu s agentem, ale protože spor stále není vyřešen, zahájila s hráčem řízení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud