3. března 2010 • 11:29

Jste přeplácené primadony, řval Capello na Angličany

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový uragán asi angličtí fotbaloví reprezentanti nečekali. Trenér Fabio Capello si je před zápasem proti Egyptu vzal do parády. „Jste přeplácené primadony. Vaše aféry jsou spojeny s životním stylem, který vedete. Zbohatli jste příliš brzy,“ křičel ve zjevné narážce na nedávnou aféru bývalého kapitána Terryho.



Kdyby John Terry věděl, jakou lavinu tím způsobí, asi by si svou avantýru s přítelkyní bývalého spoluhráče Waynea Bridge rozmyslel. Den co den plní jeho prohřešek britské noviny. Terry dostává za uši jak od veřejnosti, tak od reprezentačního kouče Capella.

Rozhodně to neskončilo jen tím, že ve výběru Albionu přišel o kapitánskou pásku. Jen co v pondělí dorazil na sraz týmu, už si od Cappela vyslechnul spolu s celým týmem svoje.

Fabio CapelloFoto ČTK

„Zkazily vás peníze, které berete,“ hněval se trenér. Myslel tím nejen Terryho, vydělávajícího v Chelsea 160 tisíc liber týdně, ale třeba i Ashleyho Colea, jehož pověst také poškodil nedávný milostný skandál. „Člověk ve vaší pozici musí být ve střehu každý okamžik života. Prostě musí.“

Angličany v létě čeká mistrovství světa v Jihoafrické republice. Pokud chtějí být úspěšní, nesmí se podle trenéra nechat rozptylovat podobnými aférami. „Jste příkladem pro děti, pro fanoušky. Chovejte se podle toho. Zkrátka tomu musíte v životě něco obětovat,“ zlobil se.

John TerryFoto sita

Takový vodopád rázných slov je na anglické poměry opravdu nezvyklý. Samotné fotbalisty dost možná trochu posadil na zem. Tak to alespoň vypadá podle Stevena Gerrarda, který byl pro utkání s Egyptem pasován do role kapitána.

„Naprosto rozumíme, co tím Capello chtěl říct. Budeme se podle toho chovat,“ ujistil fotbalista, který dokonce zakázal své manželce, aby se za ním během mistrovství světa vypravila do Afriky. „Všechno podřídíme úspěchu na šampionátu. Všechno.“

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud