24. září 2014 • 21:38

Liberecký Schwarz po výhře nad Kolínem: Bylo by skvělé postoupit dál

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po delší době se Marek Schwarz objevil v bráně Bílých Tygrů a slavil vítězství. V hokejové Lize mistrů Liberec přehrál vicemistra německé ligy z Kolína nad Rýnem těsně 2:1, přeskočil ho ve skupině A a v posledním kole základní skupiny si to rozdá o postup do další fáze s lídrem Karpatem Oulu, který v prodloužení porazil Košice 3:2 a má na prvním místě jednobodový náskok před severočeským mužstvem.



„Když vyhrajeme ještě jeden zápas, postoupíme do play off. Určitě by to bylo skvělé podívat se dál,“ přiznal brankář, který zatím v extralize kryje záda Jánu Lašákovi.

Jak tedy hodnotí zatím rozporně přijímanou Ligu mistrů, na kterou v Tipsport aréně na německého vicemistra dorazilo 2304 diváků?

„Mně se to líbí moc, zápasy jsou výborný. Abych řekl pravdu, je to zase něco jiného a pro mě je to skvělé, že si zase zachytám. Kvituji to,“ smál se.

„Jsem rád, že jsem se zase po delší době dostal do brány, takže pro mě je Liga mistrů skvělá, protože si zase zachytám,“ culil se po výhře nad Kolínem, což byla v předposledním kole jediná výhra českého týmu v hokejové Lize mistrů.

„Byl to však těžký zápas, nějakou dobu jsem nechytal, takže rozjezd je vždy trochu těžší. Dneska to vyšlo od začátku, dařilo se mi, kluci mi i hodně pomohli, když tam jednou Voras (Voráček) chytal střelu do prázdné brány. Týmově jsme to odehráli výborně,“ pochvaloval si Schwarz, jehož ještě ve třetí třetině zachránila horní tyčka.

Na začátku října bude Liberec na ledě finského mistra Karpat Oulu hrát o první místo a postup do osmifinále. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud