22. června 2011 • 12:30

Jágr: Dům v Pittsburghu jsem byl líný prodat

Autor: mir, fan, rou
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr a Pittsburgh. Tohle spojení, ze kterého má nejlepší český hokejista v historii NHL dva Stanley Cupy, by mohlo po deseti letech znovu ožít. Jágr je víceméně rozhodnutý, že z Ruska opět zamíří do nejlepší soutěže světa a teď váhá nad třemi nabídkami. Pittsburgh s majitelem Mariem Lemieux v zádech je v tomto rozhodování těžký kalibr.



"Jarda chce zpátky do NHL, hodně ho to láká. Je na tu výzvu připravený," připustil v úterý pro web ESPN Jágrův agent pro zámoří Petr Svoboda. Ve hře je Detroit, Pittsburgh a ještě jeden klub, který nechce, aby se o jeho zájmu zatím mluvilo.

Detroit dal jasně najevo svůj zájem a v dresu Red Wings by si Jágr mohl vydělat i nejvíc peněz, mluví se zhruba o dvou milionech dolarů za sezonu. Hockeytown s čistým svědomím Jágrovi doporučil i Dominik Hašek, který zde získal dva Stanley Cupy.

Jenže pořád je tu Pittsburgh. Ten se sice oficiálně nevyjádřil, generální manažer Ray Shero se o Jágrovi odmítá bavit, ale kouč Dan Bylsma nenápadně připouští, že by se mu hráč jako Jágr hodil.

"Hypoteticky mluvíme o hráči, který ve své poslední sezoně v NHL nastřádal 75 bodů," připomněl Bylsma pro espn.com. "To by v minulé sezoně bylo nejvíc v našem týmu. To je hodně zajímavá věc, o které musíte přemýšlet," prohlásil.

Jaromír a Inna se prodírají do sálu
Jaromír a Inna se prodírají do sálu

Styl Detroitu mi vyhovuje víc

A je jasné, že Jágra obnovení pouta s Pittsburghem také nenechává chladným. "Hrál jsem tam deset let," řekl v telefonickém rozhovoru pro ESPN. "Pořád tam mám dům. Byl jsem líný ho prodat," nezapomněl zavtipkovat ani se zámořskými novináři.

"Samozřejmě je tu majitel Mario (Lemieux). Tým, který mají, Sidney (Crosby) a Jevgenij (Malkin), plus další skvělí hráči... kdybych tam šel, měl bych to o dost snazší," přemítal autor 1 599 bodů v NHL.

Mario Lemieux, Brian Trottier, Rick Toccchet a Jaromír Jágr po zisku Stanley Cupu v roce 1992.Foto Reuters

"Ale na druhou stranu, Detroit má skvělé hráče a hraje stylem, který je bližší mému evropskému pojetí hokeje. To je plus. A je tu Niklas (Lidström), plus Pavel (Dacjuk) a Henrik (Zetterberg) – skvělí, skvělí hráči."

Na rozhodnutí ale Jágr nespěchá. "Někdy to zabere pár hodin, někdy třeba týden. Netuším, jak dlouho to bude trvat," dodal pětinásobný nejlepší střelec NHL.

Svou roli mohou sehrát i peníze, i když před časem kladenský rodák prohlásil, že pro Maria by hrál klidně i za minimální plat. A pravda je, že od Penguins by žádný velký balík čekat nemohl.

Podle Pierra LeBruna, vlivného komentátora televize ESPN, by byl Pittsburgh ochotný Jágrovi nabídnout jen velmi nízký plat, zřejmě milion dolarů nebo ještě méně.

To u Red Wings se mluví o více než dvou milionech dolarů za rok, ale Detroit zase nemá ve vedení člověka jménem Mario Lemieux. Ten se údajně v těchto dnech snaží se svým bývalým parťákem spojit.

Vstoupit do diskuse
16
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud