1. července 2011 • 20:14

Hejda se stěhuje z Columbusu do Colorada

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Jan Hejda se v NHL stěhuje z Columbusu do Colorada. S Avalanche podepsal třiatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 čtyřletou smlouvu na 13 milionů dolarů. V novém působišti si tak Hejda, který hájil barvy Blue Jackets uplynulé čtyři sezony, výrazně finančně polepší oproti svému dosavadnímu ročnímu příjmu dvou milionů dolarů.



Hejda zamířil do NHL až v osmadvaceti letech, když bývalého hráče Slavie po třech letech působení v KHL v CSKA Moskva a Chimiku Moskevská oblast v roce 2006 angažoval Edmonton. Oilers na něj získali práva od Buffala, které Hejdu tři roky předtím draftovalo jako 106. hráče v pořadí.


Po sezoně v dresu Oilers podepsal jako volný hráč kontrakt s Columbusem a v týmu Blue Jackets se vypracoval mezi nejlepší beky. Sezonu 2007/08 zakončil s 20 kladnými body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech, když předtím nikdo neměl více než třináct plusových bodů. V další sezoně svou bilanci ještě vylepšil.

V uplynulém ročníku si Hejda připsal v 77 zápasech 20 bodů za pět branek a 15 asistencí. Skončil mu tříletý kontrakt na šest milionů dolarů a stal se nechráněným volným hráčem. Celkem má na kontě v NHL 341 utkání a 76 bodů za 12 tref a 64 přihrávek. Ve třech zápasech play off nebodoval.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud