9. května 2011 • 12:49

Na Němce se Štěpánkem, ale bez Michálků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace nastoupí do večerního zápasu osmifinálové skupiny mistrovství světa v Bratislavě proti Německu v brance s Jakubem Štěpánkem. V sestavě bude chybět po zranění z předchozího zápasu s Ruskem útočník Milan Michálek a ohrožený je i start jeho bratra Zbyňka, jenž má menší problémy s loktem.



Trenéři národního týmu Alois Hadamczik a Josef Paleček se rozhodli šetřit brankářskou jedničku Ondřeje Pavelce zejména proto, že na MS doposud neporažená reprezentace si již s předstihem zajistila postup do čtvrtfinále z prvního místa v osmifinálové skupině.

"Ondra dostane volno, aby se mohl připravit na čtvrtfinále. Nebude ani na střídačce, dvojkou bude Jakub Kovář, kterého jsme se rozhodli dopsat na soupisku," řekl Paleček.



Z preventivních důvodů podle všeho nenastoupí ani bratři Michálkové, kteří by měli být na středeční nebo čtvrteční čtvrtfinále k dispozici.

Nedělní zápas nedohrál ani obránce Karel Rachůnek, který se zranil stejně jako Milan Michálek po střetu s Jevgenijem Arťuchinem. Ten ale hrát bude, zřejmě i proto, že trenéři mají k dispozici jen sedm beků. Kdyby nehráli Zbyněk Michálek a Rachůnek, bylo by jich v sestavě jen pět.

Předpokládaná sestava ČR:
Štěpánek - K. Rachůnek, Němec, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava - Jágr, Plekanec, Průcha - Havlát, Eliáš, Červenka - Voráček, Marek, Rolinek - Frolík, Novotný, Hubáček.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud