5. května 2014 • 17:53

Hertl si z NHL přivezl talisman: hokejku gólmana, kterému dal slavný gól!

Autor: iSport.cz, ČTK, mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejmladší člen české hokejové výpravy pro mistrovství světa v Minsku přiletěl v pondělí odpoledne do Prahy, Tomáš Hertl si po smolném vystoupení San Jose Sharks v play off NHL chce prodloužit sezonu na světovém šampionátu. Pomáhat mu v tom možná bude i neobvyklý suvenýr: hůl brankáře New York Rangers Martina Birona, kterého v úvodu svého zámořského angažmá pokořil dvacetiletý útočník nyní již legendárním finišem.



Právě proti Rangers se Hertl na podzim trefil hned čtyřikrát, jeho poslední gól proti Bironovi přišel po parádním zakončení mezi nohama. "Mám ji i podepsanou. Ani jsem nikomu nic neříkal, jenom mi ji trenér přinesl. Tak alespoň mám památku na ty čtyři góly," řekl Hertl pro TV iSport o holi gólmana, který po debaklu v Rangers skončil.

Tomáš Hertl: Bironovu hokejku si vystavím
Video se připravuje ...

Radostný vstup do sezony se však v bojích o Stanley Cup změnil ve zklamání, San Jose proti Los Angeles už v prvním kole play off sice vedlo 3:0 na zápasy, jenže postup nakonec slavili Kings.

Zřejmě i díky brzkému konci proto klub hráče bez problémů uvolnil pro reprezentačního kouče Vladimíra Růžičku . "Nechali to na mně. Ani jsem nebyl na nějaké pořádné výstupní kontrole. Říkal jsem si, proč bych nemohl jet? Cítil jsem se dobře," řekl mladý útočník.

Na šampionátu si tak chce spravit náladu nejen po sezoně NHL, ale i z minulého mistrovství. "Čekám nějaký úspěch. Loni jsem byl poprvé a nedopadlo to slavně. Chceme se poprat o co nejlepší výsledek. Jsem připravený a doufám, že to vyjde," dodal Hertl .

VELKÝ ROZHOVOR S TOMÁŠEM HERTLEM SI PŘEČTĚTE V ÚTERNÍM DENÍKU SPORT

VIDEO | Připomeňte si čtyři góly Tomáše Hertla proti Rangers

Bagáž s logem San Jose Sharks, úsměv od ucha k ucha. Tomáš Hertl v pondělí přistál na Letišti Václava Havla
Bagáž s logem San Jose Sharks, úsměv od ucha k ucha. Tomáš Hertl v pondělí přistál na Letišti Václava Havla

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud