11. května 2015 • 13:55

Mrázek: Čeští brankáři chytají na MS dobře, ve čtvrtfinále nám to pomůže

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má nakročeno mezi nejlepší brankáře NHL. Petr Mrázek prožil v Detroitu výbornou sezonu, kterou korunoval parádním výkonem v play off prvního kola proti Tampě. Navzdory tomu, že "rudá křídla" nakonec v sedmém zápase vypadla, ukázal ostravský rodák svoji extratřídu.



"Sedmého zápasu s Tampou je škoda. Rozhodující utkání už je dost loterie, my jsme si v každém případě dokázali, že s nimi můžeme hrát. Góly jsme dávali, bohužel právě v tom posledním nám to nevyšlo," říká český gólman, který v sérii vychytal dvě čistá konta.

Před třemi lety, kdy byl na mistrovství světa do 20 let vyhlášen nejlepším brankářem turnaje a svými zákroky proti Američanům dal vzpomenout na výkon legendárního Dominika Haška v Naganu, byl proslulý bouřlivou oslavou chycených šancí soupeře. "Povedené zákroky jsem dost slavil, ale byl jsem stejně klidný tehdy, jako jsem teď," říká Mrázek.

Gólman Detroitu je přesvědčen i o tom, že český národní tým má na probíhajícím světovém šampionátu kvalitní brankáře. "Kluci chytají dobře, občas to tam sice spadne, ale je to i o štěstí. Myslím, že na světovém šampionátu odvádí výbornou práci, a to bude pro čtvrtfinále velmi důležité," uzavírá možná budoucí reprezentační hvězda.



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud