30. dubna 2015 • 09:05

Kouč Tampy: Pořád se řešil Mrázek, teď si slávu zaslouží náš brankář!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vychytal dvě čistá konta. Úspěšností zákroků atakoval hranici 93 procent, a když mu nejvíc zatékalo do bruslí, předvedl zákrok sezony. Ve druhém kole play off se ale Petr Mrázek nepředstaví, Tampa v sedmém duelu zvítězila nad Detroitem 2:0 a postoupila.



Byl to mistrovský tah, který před startem série vyvolal údiv. Přinejmenším. "Naším prvním gólmanem bude Mrázek," rozhodl trenér Detroitu Mike Babcock a dlouholeté jedničce Jimmy Howardovi přisoudil roli náhradníka vykukujícího zpod deky. A vyvolený 23letý rodák z Ostravy ve svém prvním play off v NHL v kariéře nezklamal, sbíral ocenění pro muže zápasu a v šesti ze sedmi zápasů předčil brankářskou oporu Tampy Bena Bishopa.

V sedmém duelu byl ale 28letý Američan o gól lepší. "Ben svým výkonem určil ráz zápasu. Celou sérii se řešily výborné výkony Petra Mrázka, Ben byl v jeho stínu, nikdo o něm nemluvil. Teď ale ukázal, že by novináři měli svůj zájem přesměrovat," chválil představení své jedničky kouč Tampy Jon Cooper.

VIDEO: Podívejte se na sestřih 7. zápasu Tampy s Detroitem

Bishop po sedmém duelu vyjel na led jako první hvězda zápasu, za 31 úspěšných zákroků po právu. "Chytal famózně," stručně pochválil svého brankáře kapitán týmu Steven Stamkos, který na Mrázka v sedmi utkáních nevyzrál ani jednou. Autor 43 gólů ze základní části pobral jen tři asistence.

"Klíč k úspěchu? Změnil jsem snad všechno, veškerou přípravu před zápasem. A to mi pomohlo změnit," prozradil svůj abstraktní recepis na úspěch Bishop, pro kterého šlo stejně jako u Mrázka o první zápasy v bojích o Stanley Cup v kariéře.

Tampě výhru přiblížil ve 44. minutě sváteční střelec Braydon Coburn, pro kterého šlo o první gól za 74 zápasů v play off. "Věděl jsem, že bude střílet z první, ale neviděl jsem to. Byla to hezká střela, povedla se mu," sklíčeně se za rozhodujícím momentem ohlédl Mrázek.

VIDEO: Podívejte se na rozhodující gól celé série

Do prázdné branky jistil postup minutu před koncem Anton Stralman. "Je to škoda. Prvních deset minut jsme měli dobrých, puk poskakoval kolem jejich branky, ale nedostali jsme ho tam. Měli jsme šance a nevyužili je, oni vstřelili jeden gól a ten byl rozhodující," dodal autor 15 zákroků.

V příštím kole se Tampa postaví Montrealu a půjde o zopakování série 1. kola Stanley Cupu z minulého roku, kdy Canadiens vypráskali svého soka čtyřmi výhrami. Bishop byl zraněný a nechytal, osud mu letos přivál šanci na odvetu.

etr Mrázek v utkání pustil jeden gól ze 17 střel a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu
etr Mrázek v utkání pustil jeden gól ze 17 střel a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud