3. dubna 2012 • 00:30

Plzeň opouští kouč Jelínek a veterán Modrý. Straka popřemýšlí...

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bronzové vystřízlivění, facka na závěr... Plzeň, druhý tým extraligové tabulky po základní části, končí v semifinále. Ani ona nedokázala zastavit velkolepou brněnskou jízdu, ročník jí ukončil výprask 2:7. Znamená to konec jedné éry. Balí to trenér Marian Jelínek, mazáci v čele s Jaroslavem Modrým a s kariérou možná sekne i Martin Straka.



„Tenhle zápas nám krutě nevyšel. Absolutně jsme ho nezvládli, dostali jsme pytel gólů,“ hodnotil poslední vystoupení svých svěřenců plzeňský kouč Marian Jelínek.

Nevypadal naštvaně, smutně. Spíš smířeně. Na celé vystoupení Indiánů se snažil dívat z nadhledu. Konečný bronz bral.

„Mám z něj radost. Před sezonou jsem si říkal, že už by to nějakou medaili chtělo, tehdy bych tohle bral všema deseti. Ale když vidíte, jak se semifinále vyvíjelo, je tu určité zklamání,“ vysvětloval. 

„Mužstvo se ale nemá za co stydět. Vůbec to nebyla špatná sezona. Kdybych jako trenér měl takových víc, vůbec bych se nezlobil.“

Na jeho první štaci v pozici hlavního trenéra zůstalo Jelínkovi finále zapovězeno. Tu další zřejmě absolvuje už na jiné adrese, nehodlá prodloužit smlouvu.

„Už jsem předeslal, že v Plzni končím. Dál tady působit nebudu,“ oznámil Jelínek s tím, že příští angažmá zatím nemá žádné domluvené.

Kouč Plzně Marian Jelínek (vpravo) gratuluje Zdeňku Venerovi k postupu do finále
Kouč Plzně Marian Jelínek (vpravo) gratuluje Zdeňku Venerovi k postupu do finále

Straka si konec promyslí

Co další jistoty v sestavě Západočechů? Co Martin Straka, místní modla, šéf a kapitán? „Uvidím, nechci mluvit v emocích. Počkám s rozhodnutím týden, dva,“ nadhodil na téma svého případného konce kariéry. 

Smutný Martin Straka v ruce žmoulá bronzovou medaili pro poraženého semifinalistuFoto Pavel Mazáč (Sport)

„Teď budu mít na starosti důležitější věci, třeba poskládat mužstvo pro další rok, doplnit ho,“ vysvětloval zklamaný veterán, který se rozhodně nepřipojí k národnímu týmu před mistrovstvím světa.

Nemá motivaci, sílu, ani chuť. Ví, že v play off nebyl tak nebezpečný, jak sám od sebe čekal. „Dal jsem jediný gól, byl jsem v minusu, což značí, že to asi nebylo úplně ono. Nebudu si nic nalhávat,“ uzavřel sebekriticky.

Při budování nového plzeňského kádru už rozhodně nebude počítat s Jaroslavem Modrým, který se po návratu ze zámořského „důchodu“ loučí. Další, jako Jiří Vykoukal nebo František Kaberle ho možná budou následovat. Hned po posledním semifinálovém zápase ale měli jiné starosti...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud