29. března 2014 • 04:56

Vysoká hra Komety! Postoupila do semifinále podle pravidel?

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posledním semifinalistou se stala brněnská Kometa, která v prodloužení šestého čtvrtfinálového zápasu porazila mistrovskou Plzeň 4:3. Předmětem dohadů jsou ovšem hned dva ze čtyř jejích gólů. Podle televizních záběrů to vypadá, že brněnští hráči zahráli vysokou holí, takže ani jeden z těchto dvou gólů nemusel platit. Co si o tom myslíte vy? Podívejte se na sestřih utkání a hlasujte v anketě.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 19:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
4:3
ONLINE
28. března
19:00
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 16:45. H. Zohorna, 26:38. Němec, 43:02. J. Svoboda, 64:19. H. Zohorna

Hosté: 22:34. Indrák, 24:53. Petruška, 30:23. Lev

Sestavy

Domácí: Čiliak (Trvaj) – Miller, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – Hruška, Čermák (C), J. Svoboda – Káňa, Němec, T. Svoboda – Pivko, Raška, H. Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek.

Hosté: Machovský (Mensator) – Seman, Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Boháč, Mozík, Moravčík – Schleiss, Straka (C), Kratěna – Pletka, Lev, Indrák – Vlasák, Kašpařík, Holec – Pitule, T. Sýkora, Dvořák – Petruška.

Rozhodčí

Fraňo, Hradil – Gebauer, Lederer

Stadion

KAJOT ARENA - Brno

Návštěva

7 200 (vyprodáno) diváků

Spartu, Třinec a Zlín doplnila v semifinále play off Kometa Brno. Před domácím publikem dokázala v prodloužení porazit Plzeň, stejně jako první gól, obstaral i ten poslední Hynek Zohorna. Jenže podle všeho úvodní branka zápasu neměla platit. Před prostřelením plzeňského brankáře Machovského totiž jeden z hráčů přihrál puk vysokou holí. A podle pravidel měl sudí hru přerušit. Nestalo se tak a Plzeň vzápětí inkasovala první branku utkání.

Byla to vysoká hůl? Kometa si pomohla v šestém utkání s Plzní spornými góly
Video se připravuje ...

Plzeňští sice vysokou hru reklamovali, ale sudí už nemohli nic udělat. Poradit s videorozhodčím se totiž mohou pouze v případě, že by byl vysokou holí gól vstřelen. Což v tomhle případě nebyl. Tečí vysokou holí se ovšem ve třetí třetině provinil zřejmě i Jakub Svoboda. Ten lehce tečoval puk do brány a hokejku měl přitom výš, než je povoleno. 

Postup Brna přes Plzeň do semifinále play off je i přesto zasloužený, protože měla Kometa v sérii s posledním mistrem navrch. Nakonec ji k postupu stačilo šest utkání, když sérii vyhrála 4:2 na zápasy.

Co si myslíte o dvou pátečních sporných gólech myslíte vy? Podívejte se na video a hlasujte.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud