31. října 2014 • 22:00

TONeubráníš! První lajna Komety sejmula Olomouc, Ton už kraluje střelcům

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně vyhecované moravské derby v Olomouci vzala do svých rukou první lajna Komety. Zařídila všechny čtyři góly, včetně beků elitní pětka modrobílého souboru posbírala devět kanadských bodů. Výtečnou mušku má hlavně Vojtěch Němec, který dal ve druhém zápase po sobě dva góly, dvě trefy přidal na Hané i Petr Ton. Byl to jejich zápas.



„Takových večerů, kdy jedna lajna dá všechny góly svého týmu, moc není. Člověk si toho musí vážit. Hlavně že jsou za to tři body, o to je to lepší,“ říkal Petr Ton, jemuž dva góly vynesly posun do čela tabulky extraligových střelců. Dohromady jich má jedenáct, v přímém souboji přeskočil Erika Hrňu s deseti zásahy. „Co si budeme povídat, trenéři nás dali dohromady a očekávají se od nás góly každý zápas. Já si myslím, že dneska nám to obzvlášť sedlo. Vážíme si toho,“ povídal s cenou pro nejlepšího hráče zápasu pod paží.

SESTŘIH 17. kolo extraligy: Olomouc - Kometa Brno 2:4
Video se připravuje ...

Kvapně se blíží k metě dvaceti až pětadvaceti branek, kterou si pro první rok v Kometě sám vytyčil.

Chuť střílet a prosadit se na něm byla vidět během celého zápasu v Olomouci, ještě na jeho konci vyslal na domácí branku několik jedovatých ran. Jeden gól dal parádním blafákem, další z úniků sice kvůli faulu domácího beka nezakončil, ale zastoupil ho Vojtěch Němec a odražený puk pohotově poslal pod horní tyčku.

„Vršek brány se otevřel, tak jsem se jenom doufal, abych to trefil, protože puk trochu skákal. Povedlo se,“ pochvaloval si Němec. Po minulém dvoubrankovém utkání proti Zlínu novinářům líčil, že ani nemířil, jen posílal puky na branku. V Olomouci to bylo z jiného soudku. „Dneska jo. I před druhým gólem jsem zpracovával takový nemravný puk, poskakující. Trefil jsem gólmana sice do lapačky, ale od ní to šlo do brány,“ popsal svůj manévr kolem Tomáše Vošvrdy, jemuž se vyhnul a zavěsil.

Během zápasu se dokonce zdálo, že první pětka Kometa nedala čtyři, ale hned pět gólů, protože v dalším měl prsty i obránce František Ptáček. Ten byl pro změnu blízko klasickému vlastenci. Před prázdnou brněnskou brankou se ve 20. minutě pokoušel bekhendem odpálit puk po do bezpečí, k radosti domácích ale odražená střela zároveň s jeho zásahem zapadla do sítě.

MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 10. • 18:00
HC Olomouc
HC Olomouc
2:4
ONLINE
31. října
18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 04:48. Herman, 19:29. Herman

Hosté: 10:53. Ton, 24:32. Němec, 36:14. Němec, 45:03. Ton

Sestavy

Domácí: Vošvrda (Trvaj) – Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Rašner, Škůrek – Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera (C), Jergl – Laš, Herman, Hrňa – Dlouhý, Knotek, Kucharczyk.

Hosté: Čiliak (Falter) – Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, König – Ton, Němec, Hruška – Honejsek, Čermák (C), Káňa – Vondráček, Koreis, Burian – Mrázek, Kusko, Dočekal.

Rozhodčí

Hodek, Pavlovič – Flegl, Polonyi

Stadion

Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst.

„Měl jsem jedinou možnost dát gól, a to vlastní. Brána byla krásně otevřená,“ usmíval se zkušený zadák. „Než jsem puk do ní zametl, tak mi do toho jejich hráč sáhnul a gól dal on. Byl rychlejší a jeho hokejka byla moc dlouhá. Jsem si stoprocentně jistý, že to byl jeho gól,“ popisoval situaci Ptáček.

Kometa v daném momentu prohrávala 1:2, ve druhé třetině však dokázala zápas otočit na svoji stranu. Přitom se nedá říct, že do čeho by plácla, to by skončilo v brance. Šancí měla víc, Němec i Ton měli blízko hattrick. Těchhle dvou bylo všude plno.

„Samotného mě překvapilo, že jsme je přebruslovali. Olomouc je známá výbornýn pohybem, v útočném pásmu hodně víří, ale dneska byl náš pohyb lepší než jejich,“ ocenil Němec.

Z V R P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud