5. března 2015 • 19:50

SESTŘIH: Je srovnáno! Plzeň v předkole porazila Boleslav 2:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Série předkola play off mezi Plzní a Mladou Boleslaví se stěhuje do středu Čech za vyrovnaného stavu 1:1. Ve druhém utkání dokázali západočeši porazit svého soupeře těsným výsledkem 2:1 a odvrátili tak jeho mečbol. Třetí zápas se bude hrát v sobotu v Mladé Boleslavi.



SESTŘIH: Předkolo Play Off, Plzeň - Mladá Boleslav 2:1
Video se připravuje ...

Hokejisté Plzně vyhráli ve druhém utkání předkola play off extraligy nad Mladou Boleslaví 2:1 a vyrovnali stav na 1:1 na zápasy. O své výhře rozhodli Západočeši góly Ryana Holwega a Nicholase Johnsona v první třetině. Hosté se postupně v utkání zlepšovali, ale stačili v závěrečné části pouze snížit zásluhou Martina Látala. Série hraná na tři vítězné duely bude pokračovat v sobotu a v neděli na ledě Mladé Boleslavi.

Hosté získali již v úvodní minutě výhodu čtyřminutové přesilovky při vyloučení Jeřábka. Paradoxně ovšem do brejku dva na jednoho ujeli Bližňák s Hollwegem a americký útočník vstřelil svůj teprve třetí gól v probíhající sezoně. Následně během pokračující početní výhody dvakrát podržel svůj tým gólman Machovský, jenž zneškodnil dva nebezpečné pokusy Klimenty.

Domácí oproti středečnímu prvnímu utkání zlepšili pohyb a v 10. minutě je poslal při přesilovce do vedení 2:0 Johnson, když se s pomocí horní tyče prosadil z bezprostřední blízkosti. Hosté mohli vzápětí odpovědět, akci dva na jednoho ovšem pokazil nepřesnou přihrávkou Lenc. Na konci první třetiny ještě hráči Mladé Boleslavi nezužitkovali přesilovou hru, když v jejím pokračování po pauze Látal z voleje neprostřelil Machovského.

Ve 26. minutě neuspěla během početní výhody ani Plzeň, když Schleiss v dobré pozici přestřelil. Vzápětí ubránili hosté dokonce 50 vteřin trvající přesilovku Indiánů pět na tři, při níž Johnson na brankové čáře minul odkrytou branku. Před polovinou utkání našel Bližňák ideálně nekrytého Indráka, proti jehož střele ale skvěle zasáhnul rozklekem gólman Růžička.

Poté převzali iniciativu hosté, jejich ofenzivní snaha však přinášela šance na brejky pro soupeře. Ve 35. minutě ovšem Simon netrefil z úhlu opuštěnou mladoboleslavskou branku, na druhé straně zahrozil táhlou střelou z mezikruží Hyka. Na začátku závěrečné dvacetiminutovky sice Mladá Boleslav promarnila přesilovku, ale i po ní pokračovala v náporu. Pacovský ovšem ve 45. minutě trefil z otočky pouze pravou tyč.

Z rychlého protiútoku v 50. minutě napálil Lev jen Růžičkův pravý beton a naopak o dvě minuty později překvapil Machovského ve vlastním oslabení zpoza branky Látal. Následně hosté dostali Indiány pod drtivý tlak, ale do šancí se nedostávali. Necelé dvě minuty před koncem hostující trenér František Výborný odvolal brankáře, hráči Plzně však power play odolali.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Hollweg (Bližňák), 10. Johnson (J. Sýkora, Jeřábek) - 52. M. Látal. Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Špůr, Ondráček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 4253. Stav série: 1:1.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, D. Sklenička, Kubka, Boháč - J. Sýkora, Simon, Johnson - Indrák, Bližňák, Schleiss - Balej, Lev, Kubalík - Hollweg, T. Sýkora, Culek. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Vidmar, Kučný, Holub, Kočí, R. Čermák, Robar - M. Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, L. Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 3. • 17:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
2:1
ONLINE
5. března
17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 01:31. Hollweg, 09:44. Johnson

Hosté: 51:35. Látal

Sestavy

Domácí: Machovský (Mensator) – Jeřábek "A", Kadlec "C", Sklenička, Mozík, Boháč, Kubka, Pavlíček – Johnson "A", Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Indrák – Kubalík, Lev, Balej – Culek, T. Sýkora, Hollweg – Beran

Hosté: M. Růžička (Rittich) – Kučný, Vidmar, Holub, Kočí, Robar, Čermák – Látal, Broš "A", Klimenta – Pacovský, Výborný "C", Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Hyka, Musil, Lenc

Rozhodčí

Úlehla, Hradil – Špůr, Ondráček

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

4253 diváků

ONLINE: Plzeň - Mladá Boleslav (17:30)

Lenc se Schleissem bojují o kotouč v předkole play off
Lenc se Schleissem bojují o kotouč v předkole play off

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud