27. července 2017 • 21:31

Plekanec po MS vypnul telefon: Minulá sezona byla zklamáním

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za uplynulou sezonou by nejradši udělal tlustou čáru. Český hokejista Tomáš Plekanec zažil v posledním ročníku NHL nejhorší výkon od jeho začátku v zámoří vůbec. "Je to zklamání, ale všechno zlý je pro něco dobrý. Doufám, že jsem si odnesl ponaučení a bude to lepší," řekla dlouholetá opora Montrealu. Pro úspěšnější novou sezonu na sobě reprezentační srdcař dře doma na Kladně.



"Oproti Kanadě je pro mě trénování s kluky na Kladně nejlepší možnou přípravou. V zámoří to je složité. Buď se trénuje jenom s pár lidmi, nebo musíte jezdit daleko. Na kladenský stadion, ve kterém jsem vyrostl, se každoročně rád vracím," objasnil Plekanec.

Čtyřiatřicetiletý centr se při posledním představení v NHL trápil. V dresu Canadiens si během 78 zápasů základní části připsal pouze 28 kanadských bodů za 10 gólů a 18 asistencí. V play off k nim sice přidal ještě tři (1+2), ale Montreal vypadl již v prvním kole proti New York Rangers. Příští ročník, ve kterém se Plekanec potká v kabině s dalším Čechem Alešem Hemským, hodlá napravit.

Plekanec po MS vypnul telefon. Všechno zlé je k něčemu dobré, věří
Video se připravuje ...

"Věřím, že jsem si z toho vzal hodně zkušeností a promítne se to do příští sezony," doufá světový šampion z mistrovství světa do 20 let v roce 2001. Zklamání z NHL však neuhasil ani šampionát v Paříži, na kterém česká reprezentace vypadla ve čtvrtfinále s Ruskem a Plekanec z něj vyšel bodově naprázdno.

"Po mistrovství jsem na nějakou dobu vypnul telefon. Nedala se čekat žádná chvála, ale i u reprezentace platí, že všechno zlý je pro něco dobrý. Tým se musí poučit a udělat vše pro to, aby se brzké vyřazení příště neopakovalo," vracel se český reprezentant k poslednímu světovému turnaji.

Tomáš Plekanec je pověstný svojí velkou oddaností k národnímu týmu, který posílil kdykoliv, kdy měl možnost. Letos však přiznal, že mistrovství světa v Paříži pro něj možná byla poslední reprezentační akce. "Myslím, že je čas, aby dostali šanci mladí. Jet na turnaj je vždycky čest. Já už jich odjel spoustu. Nyní by měla být řada na dalších," přiznal.

   

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud