5. března 2015 • 21:43

Podle Jeřabka začala Plzeň dnes konečně hrát jako v play off

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně se otřepali po středeční úvodní porážce s Mladou Boleslaví 4:5 a při dnešní výhře 2:1 podle obránce Jakuba Jeřábka konečně začali hrát hokej, který vede k úspěchu v play off. Zatímco ve středu prohrávali už 2:5 a marně v závěru finišovali, tentokrát rozhodli dvěma trefami už do poloviny úvodního dějství.


"Určitě je lepší, že jsme v zápase vedli. Psychicky to vždycky pomůže. Ale o jeden gól je to vždy zrádné. Naštěstí jsme přidali rychle druhý," potěšilo plzeňského obránce Jakuba Jeřábka brzké vedení 2:0 na konci 10. minuty. "Už po včerejší prohře jsme si k tomu v kabině něco řekli. Hlavně starší kluci zdůrazňovali, že se play off hraje jinak než základní část. Každý musí na ledě lítat a padat po hubě. Dneska jsme to konečně předvedli," vypíchl hlavní změny ve výkonu Indiánů plzeňský odchovanec.

Obě plzeňské trefy zařídili američtí útočníci Ryan Hollweg s Nicholasem Johnsonem, kteří v zápase hýřili bojovností. "Dostali pak pochvalu. Úplně z nich na ledě sálala energie a odhodlání. Nakazili tím celý tým. Umí to hecnout a hodně nám pomohli," chválil druhý neproduktivnější obránce základní části extraligy oba spoluhráče z USA.

Za nepříznivého stavu 0:2 se ale hosté z Mladé Boleslavi zvedli a od poloviny utkání převzali iniciativu. "Snažili se hrát stejně jako včera, ale po našem vedení začali ještě víc napadat. Jsou v tom hodně nepříjemní," všiml si třiadvacetiletý bek, podle něhož na důrazný forčekink soupeře našli domácí odpověď.

"Hlavně se nesmíme bezhlavě zbavovat puku, ale dobře s tím naložit. Musí se to dostat bezpečně ze třetiny, k čemuž nám musí pomoci i křídla. Myslím, že se nám to dnes až na výjimky dařilo," prohlásil Jeřábek, který podobně jako jeho spoluhráči z obrany Západočechů bojoval s rychlonohými útočníky Mladé Boleslavi. Jeden z nich Martin Látal dokázal po bleskovém brejku ve vlastním oslabení snížit na rozdíl jediného gólu.

"Mají tam víc podobných hráčů, jako je on. Pokud s nimi nestíháme bruslit, je lepší je odcouvat. Jinak hrozí, že vám udělají kličku a už jsou za vámi," varoval před Látalem a dalšími pohyblivými křídly Bruslařského klubu Jeřábek. "Sice to bylo na konci třetí třetiny jen o gól, ale člověk si to nesmí připouštět. Nejdůležitější je v play off sežrat na ledě puk a to se nám dnes povedlo," řekl bojovně.

Série předkola se v sobotu přesune na stadion Mladé Boleslavi a Jeřábek tuší, že se bude hrát podobný hokej jako na západě Čech. "Mají tam specifický menší zimák, kde lidi stojí hned za mantinelem. Určitě domácí tým pořádně vyhecují. My se budeme ještě víc soustředit na obranu a snažit se hrát jednoduše. V jednoduchosti je krása a to na ně bude platit," řekl konstruktivní obránce směrem k následujícímu měření sil se Středočechy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud