27. května 2015 • 10:24

Kapitánka Havlíčková vynechá volejbalovou Grand Prix

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitánka volejbalové reprezentace Aneta Havlíčková nebude startovat v červencových turnajích světové Grand Prix. Sedmadvacetiletá univerzálka doléčuje poraněné koleno a chybí v patnáctičlenném výběru italského kouče Carla Parisiho, který nyní ladí formu na soustředění v Brně.


"Havlíčková se zapojí až do druhé části společné přípravy v srpnu před mistrovstvím Evropy," řekla ČTK Parisiho asistentka Marcela Ritschelová ke zdravotnímu stavu hráčky Lokomotivu Baku.

Patnáct reprezentantek má za sebou deset dnů společné přípravy a v Brně bude trénovat až do odletu na turnaj v Jekatěrinburgu. Tam se představí od 17. do 21. června s domácími Ruskami ještě Čína, Izrael, Kazachstán a Kuba. "Složením i kvalitou družstev bude tento turnaj zajímavý. Na rozehrání před Grand Prix by nám měl stačit," uvedla Ritschelová.

V brněnské přípravě zatím klade kouč Parisi důraz na kondici. "Nyní máme v programu hodně práce v posilovně, která přejde do volejbalové specializace. V další fázi už bude v tréninku méně techniky a více šestkového volejbalu. Po soustředění v Brně se před odletem do Ruska výběr hráček zredukuje na čtrnáctku," doplnila Ritschelová.

První turnaj Grand Prix odehrají Češky v Chorvatsku od 3. do 5. července, druhý o týden později v Bulharsku. Za soupeřky ve druhé divizi GP mají Argentinu, Chorvatsko, Nizozemsko, Portoriko a Bulharsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud