19. června 2015 • 09:43

Sýkorovou teď čeká svatba a pokud nepostoupí do Ria, chce rodinu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Poslední závod před svatbou a změnou příjmení dnes v Baku absolvovala sportovní střelkyně Adéla Sýkorová. Bronzová medailistka z olympiády v Londýně v polohové malorážce se za měsíc vdává a nově bude Adéla Burns. Letošní sezonu však ještě dokončí jako Sýkorová, neboť k přihlášení do závodů potřebuje i pas a nový nebude mít tak rychle k dispozici.


"Mistrovství Evropy je týden po svatbě, takže budu stejně jako na následném Světovém poháru střílet za staré příjmení, protože nestihneme vyřešit všechny doklady. Svatba je v Německu a bude se muset hodně papírovat," řekla Sýkorová novinářům po svém závodě v Baku, v němž obsadila 25. místo a nepostoupila do finále.

Teoreticky je však možné, že už jako Burns v závodech pokračovat nebude; pokud se jí totiž nepodaří zajistit si účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro příští rok, chtějí s přítelem založit rodinu. "Určitě, taky je mi 28 let," podotkla. "Do Ria chci a když místo vybojuju, určitě se budu snažit, abych tam jela a budu se připravovat. Pokud ne, není důvod čekat," doplnila Sýkorová.

Teď se těší na svatbu, vše stihla s přítelem zařídit ještě před odletem do Ázerbájdžánu. "Už to máme hotové, teď už jen maličkosti. Tiskneme třeba meníčka na stůl. V průběhu posledního půlroku jsme postupně zařizovali, abychom neměli moc stresu. Já nemám ráda, když se všechno dělá na poslední chvíli," řekla.

I díky tomu, že její nastávající manžel se také věnuje sportovní střelbě, i když ne na profesionální úrovni, bude to střelecká svatba. "Budou tam samí střelci. Že bychom sestřelovali svatební dort? No, nebylo by to špatné. Ale možná někdo něco připraví, ale asi by to mělo být překvapení, ne? Já o ničem nevím," smála se Sýkorová. Používat chce příjmení Burns bez české koncovky ová. "Budu žít v Německu, tam ani neví, proč to máme. Ani to nemám moc ráda," řekla.

Pokud bude i příští rok závodit, bude Sýkorová jednou ze střelkyň, která se bude snažit nahradit Kateřinu Emmons, jež ve čtvrtek oficiálně oznámila konec kariéry. "Určitě bude chybět. Kačka udělala hrozně moc pro střelbu, strašně ji zviditelnila. Je to osoba s velkým O, jak se říká. My jsme takové kamarádky, že se budeme vídat, i když střílet nebude. Přijede i na svatbu," uvedla Sýkorová.

O osud české střelby ale nemá obavu. "Je tu Nikolka (Mazurová), ta to podrží a bude střílet dobře. Ta vám to ještě ukáže. Budou se muset začít zase prosazovat nějací junioři. To už je na nich. U nás v ženských jsou. Lucka Dudová v Mnichově byla ve finále Světového poháru a měla kousek od olympijského místa. Máme holčiny 19 až 20 let, které střílí dobře," dodala Sýkorová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud