15. května 2015 • 09:29

Oštěpař Veselý začíná Dimantovou ligu: První start je vždycky zvláštní

Autor: rb, nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující světový šampion Vítězslav Veselý začíná boj o další triumf v Diamantové lize, kterou už ovládl v letech 2012 a 2013. Sezona mu začíná na mítinku v katarském Dauhá (od 18.00 vysílá ČT Sport).



„Ten první start je vždycky takový zvláštní. Příprava může být dobrá, ale závod je závod, musím se s tím trochu srovnat. Uvidíme, jak to dopadne,“ říká Veselý.

V prvním závodu Diamantové ligy umí hodit přes 85 metrů. Veselý to předvedl v letech 2012 a 2013, kdy celý seriál i vyhrál. Letos má navíc skupina Jana Železného za sebou velmi dobré soustředění v Jihoafrické republice.

„Vím, že to může být dobré, ale taky se s tím můžu trochu prát. Z toho pohledu mě třeba mrzí, že Zlatá tretra je letos dřív než obvykle, chtěl bych na ni být víc rozzávoděný, abych se cítil pevněji v kramflících,“ líčí Veselý.

V Dauhá ho čeká silné pole soupeřů, mezi nimiž jsou olympijský vítěz Keshorn Walcott, bývalý mistr světa Tero Pitkämäki, jeho krajan Antti Ruuskanen, Keňan Julius Yego, Rus Dmitrij Tarabin, Egypťan Ihab Abdelrahman nebo obhájce vítězství v Diamantové lize, Němec Thomas Röhler.

Veselý je pro boj připraven. Stav zraněného kolena, s nímž má dlouhodobé problémy, se zlepšil.

„Koleno docela drží. Musím říct, že letos to bylo mnohem lepší než vloni. Sice velice pomalu, ale zlepšuje se to,“ pochvaluje si Veselý. „Mohl jsem odtrénovat mnohem kvalitněji než vloni, tak doufám, že se to nějak projeví na závodech. Oproti loňsku to byl markantní posun.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud