František Prachař
20. dubna 2014 • 13:35

Manželka boxera Konečného: Bála jsem se, že chce Lukáše zabít!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Lidé na něj bučeli, ale on věděl, že víc pro vítězství udělat nemohl. Americká hvězda Peter Quillin se stal posledním mužem, který bojoval v ringu s českým boxerem Lukášem Konečným. „Byla to těžká výzva,“ uvedl úspěšný obhájce titulu WBO ve střední váze, jenž jasně vyhrál na body u všech rozhodčích (120:108, 119:109, 119:109). Nyní se chystá na největší hvězdy.



Po zápase stál poblíž ringu opřený o zábradlí, které dělilo tribunu on zóny VIP. Obličej měl téměř v pořádku, jen nad obočím mu krylo třzné rány několik náplastí. Netvářil se šťastně, ale náladu mu zlepšovala těhotná manželka, která je v šestém měsíci.

Boxer Peter Quillin splnil svou misi v duelu s Lukášem Konečným jen napůl. Sice potvrdil roli favorita a získal titul střední váhy (do 72,5 kg), ale neukázal divákům působivý knockout, s nímž většina počítala. To, že se nakonec všichni pletli, způsobilo, že washingtonská hala DC Armory začala bučet. Lidé chtěli vidět víc než to, jak jejich šampion dobývá outsidera. Měli smůlu.

„Nikdy jsem nebojoval s někým, jako je on,“ povídal po svém 31 triumfu neporažný Quillin. „Lukáš je velký a odolný tvrďák. Ustál rány, po kterých by myslím jiní boxeři odpadli,“ říkal Američan s dělovým úderem.

Manželka Konečného: Jsem na něj pyšná

Konečný všechno ustál, i když byl třikrát znatelně otřesený. To, že všechny krizové momenty překonal, ocenila hlavně jeho manželka Jaromíra, která vše sledovala z první řady.

„Nemohla jsem z nervozity ani sedět, tak jsem stála, ale pak mi to zakázali, lidé za mnou křičeli, že nevidí…“ popisovala žena nejlepšího Čecha. Navzdory prohře byla ráda, že je její muž v pořádku. Byla totiž nejblíže tomu, když přes půl roku řešil problémy s očima. Kvůli rozostřenému vidění například nemohl hrát se svými třemi dcerami ani stolní tenis.

Proto je sympatická blondýna, která pracuje jako učitelka, ráda i za to, že její choť ukončil po utkání v USA kariéru. Po dlouhých 27 letech dřiny. V éře po boxu se chtějí manželé více věnovat společnému podnikání. Už teď provozují dvě hospody, do toho plánují otevřít relaxační a sportovní centrum.

„Myslím, že udělal super zápas, jsem na něj strašně pyšná. Měla jsem strach, že Quillin bude chtít Lukáše zabít, ale nic takového nepřišlo. Celkově je výsledek super. Určitě byl lepší, ale Lukáš mu vnutil svůj styl, se kterým si prostě nevěděl rady. Asi i proto se pískalo,“ dodávala Konečná.

Konečný bojoval se ctí

To ostatně nepopíral ani favorizovaný Američan, jehož management se snažil u diváků zvednout během bitvy plusové body tím, že mezi fanoušky vyhazoval jeho podepsaná trička. Povedlo se to ale jen částečně.

„Lukáš totiž předvedl přesně to, na co měl. Je to třída. Zápas nám nabídli v únoru, takže času na box bylo málo. Předtím měl skoro půl roku volno. Jsem proto s jeho výkonem maximálně spokojený,“ nešetřil chválou hlavní kouč Dirk Dzemski, stejně byla spokojena německá stáj SES.

Některá zámořská média sice psala, že český bijec v ringu jen chodí, téměř neboxuje a pouze se brání. Očima Quillina byl ale stejný příběh vidět jinak.

„Málo jsem se trefoval, ale na druhou stranu… Díky práci přední ruky jsem si vše hlídal. To víte, můžete trénovat, jak chcete, ale pak vám zápas vše ukáže. Já věřím, že jsem se s Lukášem naučil několik věcí a budu díky tomu lepší šampion,“ doplnil Quillin, jenž chce nyní nastoupit ve sjednocujícím souboji o pásy šampiona s hvězdami střední váhy – Argentincem Martinezem či Kazachstáncem Golovkinem.

„Přiveďte mi je klidně oba ve stejnou noc,“ snažil se provokovat. Tohle pokračování uvidí Konečný a jeho nejbližší okolí už pouze v roli diváků.

Jeden z útoků Lukáše Konečného na Petera Quillina během zápasu ve Washingtonu
Jeden z útoků Lukáše Konečného na Petera Quillina během zápasu ve Washingtonu


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud