Jiří Punčochář
2. února 2013 • 21:45

Berdych s Rosolem se zapsali do historie. Hned několikrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ŽENEVY | Český tenis přepsal hned několik rekordních zápisů historie Davis Cupu. Maratónská bitva páru Berdych, Rosol proti švýcarské dvojici Wawrinka, Chiudinelli se stala nejdelším utkáním soutěže, hrál se taky nejdelší pátý set s ohledem na čas i počet gamů.



Mysleli jste si, že heroičtější boj než zápas Radka Štěpánka s obrem Ivem Karlovičem v semifinále roku 2009 Chorvatsku už nikdy neuvidíte? Pak si pro vás tenisová historie přichystala velké překvapení.

Na tvrdém povrchu, kde dominuje servis a volej, předvedli čeští ranaři Tomáš Berdych a Lukáš Rosol proti domácí dvojici Stanislas Wawrinka, Marco Chiudinelli nejdelší utkání ne české, ale rovnou celé minulosti Davis Cupu.

O klíčový druhý bod v zápase 1. kola nového ročníku slavné soutěže se rvali 7 hodin a 1 minutu! Jen vícedenní jedenáctihodinový seriál Isnera s Mahutem ve Wimbledonu zůstal delším mačem dějin tenisu...

Čtveřice na kurtu s přehledem překonala daviscupový rekord, který drželi John McEnroe s Mattsem Willanderem, jejichž duel z roku 1982 trval 6 hodin a 22 minut. Ve čtyřhře hráli Argentinci Arnold s Nalbandianem proti Kafelnikovovi a Safinovi z Ruska o dvě minuty méně.

7 hodin a 1 minuta. Tak dlouho trvala čtyřhra mezi českými a švýcarskými tenisty
7 hodin a 1 minuta. Tak dlouho trvala čtyřhra mezi českými a švýcarskými tenisty

Rozhodující set byl s časem 3:35 zároveň nejdelším pátým setem v Davis Cupu ve Světové skupině. Celkový počet gamů ženevského deblu (91) je také novým rekordem čtyřher v Davis Cupu od zavedení tie-breaku. Dosavadním maximem bylo 77 her.

A i celkový počet her (46) v páté sadě je nejvyšším počtem z pátých setů všech zápasů Světové skupiny Davis Cupu.

Čas zápasu je logicky i nejdelším českým zápasem historie Davis Cupu. Předchozí nejdelší bitvu svedl Radek Štěpánek proti Chorvatu Ivu Karlovičovi a trvala 5 hodin a 59 minut.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud