1. června 2016 • 17:41

Berdych po postupu na French Open: Jde tu víc o hráče, nebo o turnaj?

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři dny trval zápas osmifinále French Open mezi Tomášem Berdychem a Davidem Ferrerem. Přitom měl jen tři sety. Vše zapříčinilo deštivé počasí, které otrávilo náladu tenistů i fanoušků. V Paříži totiž chybí střecha, což českého tenistu štvalo. Nejdříve se vyjádřil na Twitteru a poté i před novináři. „Bez hráčů by takový turnaj nikdy neexistoval,“ postěžoval si.



Zápas sedmého nasazeného Berdycha s jedenáctkou Ferrerem měl začít už v pondělí, ale kvůli dešti byl odložen. „Byl to dlouhý zápas, i když jsme strávili na kurtu jen dvě hodiny a dvanáct minut, ale trvalo skoro tři dny, než jsme skončili," řekl Berdych.

Novináři se Berdycha ptali mimo jiné na jeho štiplavé poznámky na Twitteru z předchozího dne. „Australian Open, můžete nám poslat jednu střechu do Paříže? Máte tam tři,“ napsal zkušený tenista a vzkaz doplnil zamyšleným smajlíkem. Poté si navíc postěžoval na deštníky s nápisem „déšť navždy“. „Mám to brát jako útok?“ ptal se.

Berdych si za svým názorem stál i po zápase. „Nebyl jsem sarkastický, napsal jsem upřímně to, co cítím. Skutečně zde není vysvětlení, proč bychom tady tu střechu nemohli mít, když jde o tak velký turnaj a událost,“ tvrdil.

„Nakonec není poznat, zda jde více o hráče, nebo o samotný turnaj. Myslím, že včera to byl krásný příklad. Myslím, že by se nemělo zapomínat na to, že turnaje jako tento by bez hráčů neexistovaly. Tak to cítím,“ dodal Berdych.

Bez ztráty podání

Jinak ovšem Berdychův výkon nepříjemné protahování neovlivnilo, Ferrera porazil ve třech setech 6:3, 7:5 a 6:3. „Čekání bylo nepříjemné, ale pršelo hodně, takže jsme jen čekali a nemuseli chodit tam a zpátky, což je horší. Teď to bylo jen dlouhé, musel jsem být trpělivý a když přišel čas, tak jsem se připravil a hrál svůj tenis," řekl český tenista.

„Chtěl jsem trochu využít chladného a vlhkého počasí. Nemohl jsem se pouštět do dlouhých výměn, proto jsem hrál agresivně k lajnám, a fungovalo to," odhalil svou strategii.

Nejlepšímu českému tenistovi se navíc podařilo odvrátit během utkání hned devět brejkbolů, díky čemuž neztratil ani jednou své podání. „Z toho mám radost, protože to hrálo v duelu velkou roli," radoval se Berdych.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud