1. srpna 2017 • 13:19

Nová posila pro pražský Laver Cup. S Isnerem a Raonicem bude hrát Sock

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký tenista Jack Sock je dalším známým účastníkem Laver Cupu, jehož první ročník se uskuteční 22. až 24. září v pražské O2 areně. Devatenáctý hráč světového žebříčku nastoupí za tým světa společně s krajanem Johnem Isnerem a Kanaďanem Milosem Raonicem.



"Nejpamátnější momenty kariéry mám spojené právě s týmovými soutěžemi. Proto je mi velkou ctí být součástí Laver Cupu," uvedl Sock v tiskové zprávě.

Čtyřiadvacetiletý hráč má tři singlové tituly z turnajů ATP, vyhrál také čtyřhru ve Wimbledonu a mix na US Open. Loni v Riu získal olympijské zlato ve smíšené čtyřhře a bronz v mužském deblu. "Má nejen silné podání, ale taky dovede týmu dodat energii. Silou své osobnosti a schopností vyhrát jakýkoliv zápas reprezentuje novou generaci hráčů," uvedl kapitán týmu světa John McEnroe.

V evropské nominaci kapitána Björna Borga zatím figurují Švýcar Roger Federer , Španěl Rafael Nadal a Rakušan Dominic Thiem. Na divokou kartu by se měl ve výběru objevit i Tomáš Berdych . Kompletní složení šestičlenných týmů bude známo po US Open.

Akce pořádaná jako pocta australské tenisové legendě Rodu Laverovi by se měla konat vždy v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud