22. ledna 2012 • 10:24

Berdycha sestřelil soupeř, proto mu nepodal ruku. Diváci ho vypískali

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
43
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Postoupil do čtvrtfinále, na Australian Open přemohl nebezpečného soupeře. Tomáš Berdych při výhře nad Španělem Almagrem zažil pořádné drama. Při jedné z výměn ho soupeř nebezpečně nastřelil do ramene, nazlobený český tenista mu po zápase odmítl podat ruku. "Nebylo to fér," vysvětloval kritický moment utkání Berdych.



Drama až do konce, které rozhodly tři tiebreaky. Tomáš Berdych postoupil mezi nejlepších osm tenistů turnaje, zápas s Almagrem měl pořádné grády.

V jedné z výměn ho španělský tenista málem trefil do obličeje, Berdych se po utkání hodně zlobil. Soupeři dokonce odmítl podat ruku.

Co se přesně stalo?

Berdych ve čtvrtém setu po svém podání za stavu 5:5 a 0:30 naběhl k síti, Almagro vrátil míček dělovým prohozem. Španělský tenista ale mířil přímo na hlavu Berdycha, český tenista uhnul jen díky bleskové reakci.

Světovou sedmičku celá výměna hodně naštvala, po utkání  Almagrovi nepodal ruku. "No handshake," divil se televizní komentátor. Berdych totiž místo k soupeři zamířil jen k rozhodčímu na umpiru, Almagrovi gestem vzkázal, že s ním si ruku rozhodně nepodá.

"To, co udělal, není fér. Mohl ten míček umístit kamkoliv jinam, ale on ho napálí do mě. Takhle se tenis nehraje," vysvětloval po utkání šestadvacetiletý tenista.

Australské publikum českého hráče vypískalo, zápas pro Berdycha neskončil zaslouženým potleskem, jak by si jistě přál. "Je to mé rozhodnutí. Když vás někdo chce nastřelit do obličeje, vůbec to není hezký," bránil se po utkání rodák z Valašského Meziříčí.

Nasazené sedmičce turnaje na zápasech v Melbourne pravidelně fandí početná "Berdych Army", u publika si to ale nyní lehce rozházel. Jak zareagují diváci ve čtvrtfinále proti Nadalovi?

Berdych letícímu tenisáku uhnul jen díky bleskové reakci
Berdych letícímu tenisáku uhnul jen díky bleskové reakci

Vstoupit do diskuse
43
Články odjinud


Články odjinud