2. listopadu 2012 • 16:10

Další titul nebude. Berdych skončil ve čtvrtfinále, vyřadil ho Simon

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Tomáš Berdych dohrál na turnaji Masters v Paříži ve čtvrtfinále. Po setech 4:6 a 4:6 ho porazil domácí Francouz Gilles Simon. Pátý nasazený hráč nezopakuje vítězství z turnaje ve Stockholmu, kde ve finále porazil jiného Francouze, Jo Wilfrieda Tsongu.



První set rozhodlo jediné prohrané podání, o které šestý hráč světa přišel v pátém gamu. Do druhé sady vstoupil Berdych mnohem lépe, ale ani vedení 4:1 nedokázal využít k vyrovnání stavu. Simon získal následujících pět her a po hodině a 52 minutách postoupil do semifinále.

"Takhle dobře hrát jsem ho už dlouho neviděl, v pohybu a obraně určitě patří k nejlepším. S takovými výkony bude v žebříčku brzy zase hodně vysoko," ocenil Berdych dvacátého hráče světa, jemuž před necelými čtyřmi roky patřilo šesté místo. Berdych v utkání proměnil jediný z deseti brejkbolů. Hned tři se mu naskytly v závěrečném gamu, ale nenasazený Francouz dotáhl z 0:40 na shodu a posléze využil druhý mečbol. Bilanci ve vzájemných zápasech s Berdychem si Simon vylepšil na 5:2.

"Tomáš umí spoustu věcí dobře, ale dnes měl problémy s vítěznými údery. Navíc já moc nechyboval. Jsem rád, že se mi tady tak daří, protože jsem vyrůstal nedaleko odtud a tenhle turnaj mám moc rád," citovala Simona agentura AP.

Simon měl ve čtvrtek volno, neboť jeho soupeř Kei Nišikori z Japonska kvůli zranění kotníku z turnaje odstoupil. Vítěz pařížského turnaje z roku 2005 Berdych zato absolvoval třísetovou bitvu s Jihoafričanem Kevinem Andersonem.

Dnes mohl sedmadvacetiletý český tenista přidat šedesáté vítězství v sezoně, ale na další vylepšení osobního rekordu nedosáhl. Šanci bude mít příští týden na Turnaji mistrů v Londýně, pak ho čeká ještě pražské finále Davisova poháru se Španělskem.

Simon se v semifinále střetne s polským kvalifikantem Jerzym Janowiczem, jemuž v třetím setu za nepříznivého stavu 1:4 vzdal osmý nasazený Janko Tipsarevič. Diváci ho z dvorce vyprovodili nesouhlasným bučením, podle organizátorů si srbský tenista stěžoval na vyčerpání.

Tenisový turnaj v Paříži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Simon (Fr.) - Berdych (5-ČR) 6:4, 6:4,
Janowicz (Pol.) - Tipsarevič (8-Srb.) 3:6, 6:1, 4:1 skreč.,
Ferrer (4-Šp.) - Tsonga (6-Fr.) 6:2, 7:5.

Tomáš Berdych došel na turnaji Masters v Paříži, kde ho ve čtvrtfinále porazil domácí Simon
Tomáš Berdych došel na turnaji Masters v Paříži, kde ho ve čtvrtfinále porazil domácí Simon

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud