Martin Tomaides
5. října 2011 • 04:58

TOP 5 hráčů NHL, na které bude v nové sezoně největší tlak

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý trenér Tampy Bay Lightning a v současné době komentátor a analytik zámořské televizní stanice ESPN Barry Melrose, sestavil před čtvrtečním startem nového ročníku zámořské NHL žebříček hráčů, kteří budou mít za výsledky svého klubu největší zodpovědnost. Tabulka se trochu překvapivě obešla i bez Jaromíra Jágra.



5. Roberto Luongo (brankář - Vancouver Canucks)

Gólmanská jednička kanadského klubu byla v posledním finále ve stínu svého bostonského protějšku Tima Thomase. Luongovi se nedařilo, několikrát byl střídán, v nadcházející sezoně bude muset ukázat, že stále patří mezi špičku.

4. Dany Heatley (levé křídlo - Minnesota Wild)

Heatleyho loňská sezona byla katastrofální! Ryzí snajpr, který dvakrát pokořil hranici 50ti branek skóroval loni pouze 26krát. Teď navíc přichází do místa, kde je hokej sportem číslo jedna a kde bude největší hvězdou. Do Minnesoty přišel ze San Jose v průběhu léta výměnou za Martina Havláta.

3. Chris Pronger (obránce - Philadelphia Flyers)

Obrovitý veterán Pronger stojí u zrodu nové Philadelphie. V týmu se přes léto děly velké změny a šestatřicetiletý kanadský bek ho povede jako kapitán. Pokud se tedy sezona nevydaří, on může být tím na koho si ukázat, teď je to totiž jeho tým.

2. Alexander Ovečkin (levé křídlo - Washington Capitals)

Ovečkin je stále superhvězdou, ale během čtyř účastí ve vyřazovací části dovedl svůj tým pouze jednou do druhého kola. Capitals jsou talentovaný tým, ale ke Stanley Cupu je musí táhnout Ovečkin. Ruský lídr by nutně měl posunout i ostatní hráče o hranici výš, především Nicklase Bäckströma a Alexandra Semina. Loni navíc skóroval "pouze" 32krát, a to byl jeho nejhorší výsledek ze všech šesti zámořských sezon.

1. Brad Richards (centr - New York Rangers)

Richards mohl v létě přestoupit kamkoliv, on si ale vybral New York, mediální centrum celého světa. Jedenatřicetiletý centr bude hojně využíván v přesilové hře po boku střelce Gáboríka, navíc už vyhrál Stanley Cup a Conn Smythe Trophy. V klubu si od Richardse slibují, že se za jeho pomoci tým stane adeptem na pohár. Richards to může dokázat. Ale bude na něj vyvíjen tlak jako na žádného jiného hráče v celé lize.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud