Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Loučení s Rajtoralem v Turecku. Kouč se modlil, kapitán zadržoval slzy

Autor: pta

V Gaziantepu se rozloučili s Františkem Rajtoralem. Památku českého fotbalisty, který v neděli spáchal sebevraždu ve svém domě, přišli odpoledne na místní stadion uctít hráči a funkcionáři šestnáctého týmu turecké ligy.

Slunečné počasí, záplava karafiátů a vystavená Rajtoralova fotografie mezi českou a tureckou vlajkou a záplavou karafiátů, které jsou v Turecku považované za smuteční květiny.

Klub Gaziantepspor se loučil s bývalým českým reprezentantem na dnešním odpoledním ceremoniálu s několika krátkými projevy. „Modlím se za tebe,“ vzkázal trenér Bülent Uygun. Kapitán Elyasa Süme jen stěží při svém projevu zadržoval slzy.

Klubový prezident Ibrahim Kizil zavzpomínal, jak s Rajtoralem krátce hovořil po páteční výhře nad Kayserisporem 2:1, která posílila naděje Rajtoralova týmu na záchranu, český legionář jako náhradník však do utkání nezasáhl. „Zeptal se mě turecky: Je to dobré? Odpověděl jsem, že ano,“ přidal poslední vzpomínku.

Jak informují místní média, klub se nabídl, že vyšle letecký speciál s ostatky bývalého hráče Viktorie Plzeň či Baníku Ostrava, česká ambasáda však zvolila jiné řešení.

Už bylo také rozhodnuto, že se bude před všemi zápasy nejvyšší soutěže i tureckého poháru až do pondělí držet minuta ticha na Rajtoralovu památku. 

Fotbalisté a hráči Gaziantepsporu se loučili s Františkem Rajtoralem
Fotbalisté a hráči Gaziantepsporu se loučili s Františkem Rajtoralem

Nikdy nezapomeneme! Osobnosti reagují na úmrtí Františka Rajtorala
Video se připravuje ...

Explzeňský Rajtoral (†31) spáchal sebevraždu. Podívejte se na jeho kariéru
Video se připravuje ...