26. dubna 2017 • 10:22

Baseballovou extraligu zpestří Army Day. Zúčastní se i ministr obrany

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle v Čechách ještě nebylo! Extraligu čeká v sobotu speciální utkání vzdávající hold vojákům. V USA patří podobné utkání do každoročního programu, u nás však půjde o premiéru. Zápas mezi Eagles Praha a Tempem Titans odstartuje slavnostním nadhozem ministr obrany Martin Stropnický.



Hokejisté Sparty vzdali hold záchranným složkám již osmkrát. Doposud byli jediní, ale o blížícím víkendu je doplní extraligový baseballisté. Hlavně ti v Praze, protože hlavním zápasem Army Day bude souboj mezi Eagles Praha a Tempem Titans.

„Rozhodli jsme se vzdát hold české armádě a veteránům. V USA je tahle akce běžnou součástí sezony, takže jsme se inspirovali. Kromě utkání přijede do areálu v Krči i armádní technika, včetně speciálního hosta“, komentuje nápad Marek Rejman, člen výkonného výboru České baseballové asociace.

Baseballovou extraligu zpestří Army Day. Zúčastní se i ministr obranyFoto spo

Samotné soupeření mezi rivaly započne již dopoledne, kdy se v předzápase proti sobě postaví výběry obou mužstev v kategorii U7. „Zveme všechny rodiny, aby se přišly podívat a viděly, jak je baseball pro děti zábavným a přínosným sportem“, dodává Marek Rejman.

Před utkáním čeká fanoušky nástup čestné jednotky společně s hráči, kteří nastoupí v exkluzivních dresech upravených do armádního stylu. Sobotní extraligový zápas začíná ve 13:00 a devět směn odstartuje slavnostním nadhozem ministr obrany Martin Stropnický.

Army Day proběhne také v Třebíči, kde místní Nuclears přivítají v pátek od 16:00 Hrochy z Brna. Součástí programu budou ukázky výcviku bojových psů pod taktovkou podplukovníka Radka Pilaře. Třetí a zároveň poslední Army Day aktuálního ročníku proběhne v červnu v Ostravě.

ARMY DAY (Eagles Praha)
Místo: baseballový areál na Krči

Den: 29. dubna (sobota)

Program

11:30 zápas dětí kategori U7: Eagles Praha – Tempo Titans

12:45 nástup týmů a čestné jednotky

12:55 slavností nadhoz ministra obrany

13:00 zápas Eagles Praha – Tempo Titans v dresech armádní úpravy

Doprovodné programy: přehlídka armádní techniky, „Army“ skákací hrady





Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud