Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jágrovo záhadné zranění? Hokejistu zničil dlouhý let z Prahy

Autor: jík

Dlouhých 53 000 kilometrů v letadle. To je pro Jaromíra Jágra (41) učiněná vražda. Právě tolik kiláků stráví hokejisté New Jersey v nadcházející sezoně ve vzduchu. A vzhledem k tomu, že »Džegra« skosila cesta z Prahy...

„Že to není dobré, bylo jasné hned. Už proto, že se to stalo na prvním tréninku. Asi to má co dočinění s dlouhým letem z Česka. Patnáct hodin na cestě není sranda,“ popisoval Jágr, co stojí za jeho obtížemi

„Bolí mě záda a kyčel,“ popsal pak své zranění, kvůli kterému v kempu Devils téměř netrénoval. Hodiny v letadle na nepříliš pohodlné sedačce »staříkovi« moc neprospívají. Páteř dostává zabrat.

Vyspinkaný Jágr

„V letadle se mi dobře spí, to je moje výhoda,“ vyprávěl, když se v roce 2012 upsal Dallasu. Týmu, kde se hodně létalo. Pokud se mu nad mraky dobře chrní, měli by v New Jersey bryskně zareagovat: Dát do letadla gauč.

Jágr sundá botky, pohodlně se uvelebí, zachumlá do deky a v dějišti zápasu se vzbudí dorůžova vyspinkaný. Žádná bolest zad, žádné potíže. To pak bude na ledě tanec. O legendu se musejí postarat, jinak sezonu oddře její parťák Patrik Eliáš, duše a hvězda týmu.