Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Měli letět za Slováky na EURO, trčeli doma. Svaz selhal, zuřila Ďuricova misska

Autor: tej

Historicky první zápas slovenské fotbalové reprezentace na EURO doprovázel problém s příletem rodinných příslušníků některých hráčů. Z Bratislavy totiž kvůli technickým problémům neodletělo jedno ze tří objednaných letadel, vézt mělo slovenské fanoušky, činovníky svazu a několik rodinných příslušníků hráčů. "Selhal lidský faktor se strany Slovenského fotbalového svazu a pravděpodobně objednání pofidérní letecké společnosti ze strany FutbalTouru," neskrývala zklamání Ďuricova přítelkyně a bývalá miss Magda Šebestová, která se do Bordeaux nedostala.

"Je smutné, že právě ti nejbližší našich chlapů, díky kterým tato myšlenka charterových letů do Bor­deaux vznikla, nakonec zůstali doma,“ řekla Šebestová v rozhovoru pro slovenský server Nový Čas.

Kromě fanoušků a fotbalových funkcionářů zůstalo na letišti trčet i několik příbuzných hráčů. Mezi nimi byla kromě Šebestové také manželka Petera Pekaríka Lujza. I ta byla z nastálé situace zklamaná. "Zůstali jsme v Bratislavě. Letět později nemělo smysl. Už bychom zápas nestihli. Nezbývá nám nic jiného, než ho sledovat v televizi a držet palce. Hodně mě to mrzí. Je to velký úspěch mého manžela a toužila jsem být s ním, ale co už..."

Narozdíl od Šebestové ovšem nikoho neviní. "V této situaci zřejmě není nikdo viníkem. Technické problémy se stávají. Neviníme nikoho, ale stále tomu nemůžu uvěřit," dodala. Na úvodní utkání s Walesem neodletěla ani většina rodiny  Marka Hamšíka , ten čekal na maminku, manželku a sestru s dětmi.

Proti nařčení ze selhání se ovšem brání Jaroslav Šišolák, ředitel marketingu Slovenského fotbalového svazu. "Slovenský fotbalový svaz nepochybil. Původně jsme chtěli zorganizovat na zápas speciál, ale nenašel se dostatek cestujících. Proto si svaz koupil od partnera 35 letenek. Mezi jejich držiteli se našly i manželky hráčů," vysvětlil.

"Dvě letadla odletěla, bohužel třetí ne. Takové věci se stávají. Technická porucha letadla se nedá předpovědět ani ovlivnit. Navíc kvůli stávce ve Francii nebylo možné zařídit náhradní spoj. Celá situace nás mrzí, ale ještě jednou - svaz chybu neudělal," upozornil Šišolák.

Vše o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE »