Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ledecká ve zlaté horečce propálila tajemství: Jankovi poprvé řekla táto!

Autor: ps

Tušila, že by měla uspět, přesto se v cíli neubránila emocím. Ester Ledecká (22) slavila druhé olympijské zlato získané suverénními jízdami ve snowboardovém paralelním obřím slalomu, hlavu měla v oblacích. A pronesla něco, co ještě nikdy nevyslovila!

Stála mezi novináři, nadšeně vyprávěla a užívala si dvojnásobně zlatou olympijskou atmosféru. Když odpovídala na dotaz, komu by ráda poděkovala, měla rychlou odpověď.

„Mám tady svoji maminku, která sem bohužel přijela trochu zfetovaná, strašně se bojí letadel a já ji teď celou cestu zpátky budu držet za ruku,“ usmála se s výrazem, že to myslí naprosto vážně. „Doufám, že si to tu užila a že jsem jí ten strach aspoň trochu vrátila. Že jí snad to lítání naučíme. Že tady mohl bejt můj táta a vidět to…“

Rodiče dvojnásobné zlaté olympijské šampionky Ester Ledecké. Maminka Zuzana a tatínek Janek.
Rodiče dvojnásobné zlaté olympijské šampionky Ester Ledecké. Maminka Zuzana a tatínek Janek.

Ester se zarazila, vybuchla smíchy a dodala: „Hele, já jsem řekla táta? To jsem snad ještě nikdy neřekla. To jsou ty emoce. Je toho moc,“ kroutila hlavou. Užívala si své minuty slávy, o které jí dojatí rodiče nechtěli ochudit. Proto se také omluvili z rozhovorů. S tradičním odůvodněním: „Tohle je její den….“

Ve světě vzbudily výkony Ledecké obrovský poprask, ale to si Ester nedovede představit, co ji čeká v Česku. Fanoušci ji přivítají v pondělí v 16 hodin na Staroměstském náměstí v Praze. A tam to teprve bude poprask!

Závěrečný ceremoniál ZOH 2018 sledujte ONLINE zde >>

16. den na ZOH: Na Ester jste krátký a bronzová radost javorových listů
Video se připravuje ...