Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Trenérem národního týmu bude Říha! Pešán chtěl moc peněz...

Autor: Václav Baumann

Volání fanoušků, aby se novým trenérem hokejové reprezentace stal progresivní Filip Pešán, přišla vniveč. A můžou za to peníze… Nároďák proto povede veterán Miloš Říha!

Kdo od příští sezony převezme hokejový nároďák po Josefu Jandačovi, jenž se už upsal ruskému Magnitogorsku? Poté, co dali svazu košem favoriti jako Martin Straka, Libor Zábranský či Filip Pešán, padla dle informací Blesku volba na Miloše Říhu.

„Všechno je dohodnuto. Pokud se nestane něco neočekávaného, bude Říha veřejnosti představen po šampionátu,“ říká zdroj z vedení reprezentace.

Dvakrát tolik

Velký bouřlivák Říha, jenž naposledy vedl Slovan Bratislava v KHL, si měl s předsedou Králem plácnout i proto, že neměl tak přemrštěné nároky.

„Pešánovi nejprve nabídli místo asistenta pod Liborem Zábranským, což ho urazilo. A když ho pak oslovili s pozicí hlavního trenéra, měl si říct o měsíční gáži 400 tisíc,“ vysvětluje zdroj.

Takovou částku ale libereckému lodivodovi odmítli platit. Vždyť Jandač vyjde svazovou pokladničku na zhruba 200 tisíc korun měsíčně plus případné prémie. A ve stejné cenové hladině by se měl podle Blesku pohybovat i Říhův plat.

FAKTA MS: Francouz kouzlil v zápase se Švýcary, chválil ho i Petr Čech
Video se připravuje ...