7. května 2018 • 15:58

Pešán o zájmu reprezentace: Kdybych dostal nabídku, vzal bych ji

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejistů Liberce Filip Pešán by přijal nabídku vést seniorskou reprezentaci, pokud by ji dostal. Čtyřicetiletý kouč v aktuální sezoně připravoval vedle Bílých Tygrů i reprezentaci do 20 let a podle všeho patří mezi kandidáty na nástupce Josefa Jandače, který u týmu po šampionátu v Dánsku skončí. O zájmu reprezentace o Pešána informoval jako první deník Sport.



"Vést národní tým je pro každého trenéra velká čest, pro mě osobně taky. Takže kdybych tu nabídku dostal, tak bych ji vzal," řekl Pešán novinářům na dnešním začátku letní přípravy Liberce.

Zároveň však podotkl, že oficiálně se k situaci moc vyjadřovat nemůže. "Nejsem schopen říct, jak moc se mé jméno skloňuje v kombinaci s národním týmem, jestli to není pouze spekulace novinářů," uvedl Pešán, pod jehož vedením juniorská reprezentace postoupila letos na MS do semifinále a nakonec skončila čtvrtá.

"Jsou to opravdu spekulace. Nerad bych se vyjadřoval k tomu, co se stane, kdybych nabídku dostal," řekl Pešán s tím, že v příští sezoně na sto procent povede Liberec v extralize. "Samozřejmě, že už jsem se o tom bavil s majitelem (Liberce), abych na to byl případně připravený," přiznal Pešán.

Vedení Českého svazu ledního hokeje hledá Jandačova nástupce již několik týdnů. Hlavními kandidáty byli Martin Straka a Libor Zábranský, kteří však nakonec nabídky odmítli. Mezi dalšími adepty jsou podle médií Pešán nebo Jakub Petr.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud