Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tyčkař Kudlička bude na ME poprvé jako otec: Dítě jsme plánovali, ale ty nevolnosti…

Autor: zal

Potvrdil, že to nebyla nehoda, ani náhoda. Atletický pár Jan Kudlička (30) a Jiřina Ptáčníková (32) čeká na leden narození holčičky, která dostane do vínku opravdu skvělé tyčkařské geny.

„Nebylo to z naší strany náhodné početí. Roky letí a Jiřinka měla nedávno 32. narozeniny,“ vysvětluje »Kudla«, proč jeho milá neváhala přerušit úspěšnou kariéru, během které se stala s tyčkou v rukách i mistryní Evropy. „Už se těší na novou roli, a jestli se vrátí, to je spíš otázka na ni. Ale já si myslím, že ne,“ tuší.

Pro svou dceru ještě Honza s Jiřinou jméno definitivně nevybrali, ale výběr je prý už zúžený. „Myslím, že padne jedno z těch dvou nebo tří, co jsme si předvybrali,“ říká atlet, kterého na začátku srpna čeká mistrovství Evropy v Berlíně.

Kvůli těhotenství odložili i svatbu, protože veselku by si jednoho dne rádi pořádně užili. A ne aby byla šitá horkou jehlou. „Jiřinka říká: První Kudličková bude ta malá, já budu až ta druhá,“ usmívá se budoucí otec a ženich, kterému by nevadilo, kdyby jejich dcerka pokračovala v rodinné tyčkařské tradici. „Věřím, že nějaký genofond tam bude. Pokud bude jako tyčkařka šťastná, tak ji v tom samozřejmě budeme podporovat,“ vyhlíží vzdálenou budoucnost, ale zároveň s vědomím toho, že teď Jiřina hodně trpí nevolnostmi, dodává: „Teď je důležitý, aby všechno bylo v pohodě, aby obě byly zdravé.“

Jan Kudlička a Jiřina Ptáčníková se těší na narození dcery.
Jan Kudlička a Jiřina Ptáčníková se těší na narození dcery.