Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Atletické krásky z Česka! Umí se smát malému poprsí, další zbožňuje psy

Autor: zal

Jsou dokonalým příkladem kalokagathie – starověkého přesvědčení, že krásné a dobré patří k sobě. V antických kulisách berlínského olympijského stadionu, kde se právě odehrává mistrovství Evropy, tak půvab českých atletek vyniká o to víc.

Podívejte se na nejkrásnější české atletky ME v Barlíně:

Krásná česká sprinterka Jana Slaninová
Krásná česká sprinterka Jana Slaninová

Jana Slaninová (28)

4x100 m

Atletiku má v krvi. Vždyť její maminkou a trenérkou je Taťána Kocembová (provdaná Netoličková), která má dvě stříbra z MS 1983. I Jana už trénuje děti a fitness. Zajímá se také o módu.

Krásná česká sprinterka Jana SlaninováFoto Instagram.com/slaninovajana

Zdeňka Seidlová (21)

400 m

Když začala s atletikou, vůbec netrénovala. Jen závodila. Mnohem víc ji zajímaly tance jako hip hop a r’n’b. Miluje čokoládu a mrzí ji, že se nedávají čokoládové medaile. Prý by měla o motivaci navíc.

Česká čtvrtkařka Zdeňka Seidlová se může pochlubit fantastickou postavou...Foto Instagram.com/seidlovaz

Klára Seidlová (24)

100 m, 4x100 m

Od postupu z rozběhu ji v pondělí dělily dvě setiny. Náladu jí určitě zvedlo, pokud pak potkala nějakého psa. Prý se usmívá na každého, která se jí přimotá pod nohy. Ráda cestuje a jednou by chtěla žít u moře.

Více než pohledná česká sprinterka Klára SeidlováFoto Facebook.com

Nikola Ogrodníková (27)

oštěp

Patří mezi české naděje na medaili. Dříve dělala víceboj, ale nakonec se nechala přesvědčit, aby se věnovala jen oštěpu. Závodit měl i její přítel a trenér oštěpař Veselý, ale kvůli nemoci bude jen na tribuně. 

Nikola Ogrodníková chce na blížícím se mistrovství Evropy minimálně projít kvalifikací. Dál se uvidí...Foto Barbora Reichová (Sport)

Kristiina Mäki (26)

1500 m

Je poloviční Finka, mluví finsky a má i finské občanství. Od tří let však žije v Česku a v Praze studuje architekturu. Umí si dělat srandu ze sebe i svého malého poprsí. Chodí s běžcem Sasínkem.

Kristiina Mäki pochází z Finska, ale reprezentuje ČeskoFoto Instagram.com/kristiinamaki