10. srpna 2018 • 04:30

10 nejdražších přestupů v Anglii. A jeden tým, který neutratil ani libru!

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
  • Přestupům v Anglii vévodili netradičně dva brankáři. Na druhém pólu pak stojí Tottenham, který žádnou posilu nepřivedl...Přestupům v Anglii vévodili netradičně dva brankáři. Na druhém pólu pak stojí Tottenham, který žádnou posilu nepřivedl...FOTO: Koláž iSport.cz

    Anglické letní přestupové období je minulostí. Ve čtvrtek měly týmy Premier League poslední možnost na to, jak posílit na novou sezonu. Nejvíce peněz dala Chelsea za brankáře Kepu Arrizabalagu. Kteří hráči ho doplnili v desítce nejdražších přestupů? 

    Fotbalové přestupy sledujeme ONLINE zde »

  • Kepa Arrizabalaga (Chelsea) - 2,04 miliardy korun

    Nový brankář Chelsea ArrizabalagaFoto ČTK

    Nucená náhrada za Thibauta Courtoise, který si vynutil přestup do Realu Madrid. Chelsea angažováním 23letého španělského brankáře z Atlétika Bilbao překonala rekordní částku, kterou kdy tým za brankáře zaplatil.

  • Alisson Becker (Liverpool) – 1,90 miliardy korun

    Alisson, nejdražší brankář v historii, nyní patří LiverpooluFoto liverpoolfc.com

    Druhý nejdražší muž letního přestupového období v Premier League a opět brankář. Alisson Becker přišel do Liverpoolu z AS Řím a měl by se stát jasnou jedničkou týmu z Anfield Road a mezi tyčemi nahradit často chybujícího Lorise Kariuse.

  • Fred (Manchester United) – 1,74 miliardy korun

    Fred přišel do Manchesteru United ze Šachtaru DoněckFoto Reuters

    Brazilského záložníka Freda přivedl Manchester United z Šachtaru Doněck. Jeho hlavním přínosem pro klub by měla být jeho dynamika a schopnost skvělých centrů. S francouzskou hvězdou Paulem Pogbou by mohl vytvořit jednu z nejlepších středních záloh světa. 

  • Riyad Mahrez (Manchester City) - 1,71 miliardy korun

    Riyad Mahrez v dresu Manchesteru CityFoto Reuters

    O Mahreze projevil Manchester City zájem už během zimy, nicméně se mu ho z Leicesteru získat nepodařilo. City se chtějí stát prvním týmem Premier League, který v tomto desetiletí dokáže obhájit titul a Mahrez k tomu má výrazně pomoci. Alžírský reprezentant přišel do Manchesteru City za 60 milionů liber, což je dosud největší částka, kterou Citizens za příchod hráče zaplatili.

  • Jorginho (Chelsea) - 1,62 miliardy korun

    Jorginho z Chelsea během přípravného zápasu proti Manchesteru CityFoto Reuters

    Pro nového trenéra Chelsea Maurizia Sarriho bylo absolutní prioritou přivést Jorginha na Stamford Bridge. Italský reprezentant předváděl v Neapoli skvělé výkony a očekává se, že by měl hrát klíčovou roli při novém herním stylu, který se snaží Sarri vštěpit hráčům Chelsea.

  • Naby Keita (Liverpool) - 1,50 miliardy korun

    Nová posila Liverpoolu Naby KeitaFoto Reuters

    Asi nejzajímavější posila Liverpoolu. Vzhledem ke své rychlosti, dovednostem a kreativitě by měl být Naby Keita jedním z tahounů liverpoolské hry, do níž může přinést nový rozměr. Jeho největším problémem jsou ale časté problémy s disciplínou. Trenér Jurgen Klopp by však jeho temperament mohl zklidnit a Keita by se mohl rozehrát do ještě lepší formy, než jakou měl v německém Lipsku.

  • Fabinho (Liverpool) - 1,24 miliardy korun

    Záložník Liverpoolu Fabinho v souboji s dortmundským Denzeilem BoaduemFoto Reuters

    Pokud je Keita nejzajímavějším podpisem, který Liverpool uskutečnil a Alisson nejdražším, tak Fabinho je tím nejchytřejším. Má schopnost dělat hráče kolem sebe ještě lepšími. Pro Liverpool by příchody Keity a Fabinha měly znamenat, že bude ještě silnější než v předchozí sezoně, v níž došel až do finále Ligy mistrů.

  • Felipe Anderson (West Ham) – 1,19 miliardy korun

    Felipe Anderson se stal historicky nejdražší posilou West HamuFoto Reuters

    West Ham tímto nákupem překonal svůj klubový přestupový rekord, když Laziu Řím za Felipe Andersona zaplatil 42 milionů liber. Kladiváři doufají, že pod trenérem Manuelem Pellegrinim se brazilský záložník dostane do své nejlepší formy a bude předvádět výkony, jakými udivoval v Serii A.

  • Richarlison (Everton) - 1,14 miliardy korun

    Richarlisonův přestup do Evertonu vzbudil mnoho emocíFoto Reuters

    Částka 40 milionů liber, kterou Everton zaplatil Watfordu za Richarlisona, rozproudila řadu diskuzí. Mnozí tvrdí, že jde o zbytečně vysokou částku za hráče, který od listopadu nedokázal vstřelit gól. I přesto si nový trenér Evertonu Marco Silva přál tuto posilu do svého týmu.

  • Yerry Mina (Everton) - 810 milionů korun

    Yerry Mina posílil EvertonFoto Reuters

    Yerry Mina byl v hledáčku několika týmů Premier League. Přispěly k tomu jeho vynikající výkony v kolumbijském dresu na MS v Rusku. Tam se dokonce 23letý stoper třikrát zapsal mezi střelce. Nakonec přetahovanou o jeho služby vyhrál Everton.

  • Tottenham Hotspur – 0 liber

    Heung-min Son (vlevo) a Christian Eriksen (vpravo) během přípravy před sezonou 2018/2019Foto Reuters

    Největším překvapením letního přestupového období se stal londýnský Tottenham. Ten do svého kádru nepřivedl žádnou novou posilu a stal se prvním týmem Premier League od roku 2003, který během léta nepodepsal žádného hráče. Těšit ho tak může alespoň fakt, že se v sezoně 2018/19 přesune na svůj zbrusu nový stadion.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud