Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

To je ale prasák! Cyklista předstíral sex s fanynkou. Tvrdě za to pykal

Autor: roc

Cyklistický závod Vuelta a San Juan má za sebou velký skandál. Na veřejnost se dostala fotografie, na níž Belgičan Iljo Keisse (36) předstírá soulož s fanynkou. Dvojnásobný otec se sice za oplzlé gesto omluvil, Mezinárodní cyklistická unie (UCI) jej ale i přesto z probíhající akce vyloučila.

Nevinný žertík se změnil v pořádný poprask. Belgičan Iljo Keisse, který společně s českým jezdcem Petrem Vakočem jezdí za stáj Deceuninck-QuickStep, rozvířil vody cyklistického sportu. Za všechno může fotografie, jež vznikla v argentinském San Juanu, kde právě probíhá Vuelta.

Partička úspěšného týmu zatoužila po druhé etapě po odpočinku, a tak si vyrazila do jedné z tamních kaváren. Když už se chystala k odchodu, zaskočila je mladá servírka, která známé sportovce poprosila o fotografii. Výsledný snímek ji ale pořádně šokoval.

Keisse, který k ní byl nejblíže, totiž naznačoval, že má s lehce předkloněnou blondýnkou pohlavní styk. Jeho gesto mladou fanynku samozřejmě pořádně vytočilo, a tak celou věc předala policii. Fotka unikla na internet, s čímž nejspíš otec dvou dětí vůbec nepočítal.

Belgický cyklista Iljo Keisse to přepískl
Belgický cyklista Iljo Keisse to přepískl

36letý hříšník se poté za svůj čin omluvil. „Nechtěl jsem nikoho urazit a je mi to velice líto. Vím, že jsem udělal chybu. Zachoval jsem se nezdvořile, opravdu mě to mrzí,“ kál se na Twitteru.

Bláznivý snímek zaregistrovali také funkcionáři Mezinárodní cyklistické unie. A rozhodli se zakročit, kromě vyloučení ze závodu belgickému jezdci napařili pokutu v podobě 3000 argentinských pesos (asi 2000 korun).

„Připomínáme jezdcům i týmům, že je potřeba se chovat zodpovědně a přiměřeně. Podobné projevy poškozují pověst našeho sportu. Všichni musí vystupovat profesionálně, a to jak ve vlastní zemi, tak v zahraničí,“ stojí v prohlášení.

Keisse si tak pro příště podobné excesy snad odpustí. Může být však rád, že se jeho případ nebude dál řešit. Jak totiž uvedl soud, jeho chování bylo posouzeno jako přestupek, nikoliv trestný čin.