Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvě verze tragédie: Který ze synů popravil manželku (†45) Jágrova spoluhráče?

Autor: Václav Baumann

Obrovská tragédie! Hokejovému šampionovi Maximu Sokolovovi (47), jenž válel v Rusku i po boku Jaromíra Jágra (47), zabili manželku. Ještě horší ale je, že ji popravil jeden z jeho synů!

K hrůznému činu došlo ve čtvrtek odpoledne kousek od Petrohradu, kde paní Irina (†45) s kluky bydlela. Někdejší brankář Omsku a ruské reprezentacepřed dvěma lety od manželky odešel a synové Arsenij (15) s Maximem (18) to prý špatně snášeli. Ve škole se jim oběma zhoršily známky, a ten mladší se navíc vůči spolužákům projevoval agresivně.

„Byli jako dva protiklady. Disciplinární prohřešky měl jen Arsenij,“ řekla televizi REN zástupkyně ředitele. »Seňovi« kamarádi však tvrdí opak. „Několikrát nám říkal, že se Maxim chová až brutálně, ale jeho matka s tím nic nedělala,“pověděli spolužáci webu Komsomolskaja Pravda.

Vyšetřují mladšího

Nikdo z přátel obou sourozenců ovšem nemohl tušit, jaký masakr se u nich doma stane! Jisté je, že když do baráku přišel Arsenij se sousedem, našli matku v kaluži krve s proříznutým hrdlem. Vedle ní pak ležel mladý Maxim, jenž se na první pohled chtěl zabít sám. Arsenij se pak na bratra vrhl a vamoku ho začal bodat...

Maxim Sokolov v době, kdy s Irinou ještě tvořili pár
Maxim Sokolov v době, kdy s Irinou ještě tvořili pár

Otázkou ovšem je, co děsivému útoku předcházelo. Zprvu to vypadalo, že veškerá vina leží na Maximovi, který se prý pokusil zabít i mladšího bráchu. Tahle Arsenijova výpověď se však kriminalistům nezdála a patnáctiletého kluka, který se závodně věnuje šermu, zadrželi a vyšetřují ho kvůli vraždě!

VERZE Č. 1: POPRAVIL JI MAXIM (18)

Na staršího bratra padlo podezření jako na prvního. Ve dnech před vraždou prý často mluvil o tom, že rodinu zmasakruje. A když proto v onen osudný den vběhl do Arsenijova pokoje s kuchyňským nožem v ruce, měl mladší brácha jasno a rychle jednal. V přetahované dokázal Arsenij dle své výpovědi Maximovi kudlu vykopnout a rychle odběhnout pro pomoc k sousedovi.

Když se pak na místo činu – taktéž ozbrojeni kuchyňským nožem – vrátili, našli matku podříznutou bez známek života a vedle ní i Maxima. Ten se chtěl po vraždě sám zabít a na zemi ležel s proříznutýma rukama. Když tuhle hrůzu Arsenij viděl, rozběhl se k bratrovi a ze vzteku, že mu zabil milovanou mamušku, ho několikrát bodnul do břicha!

Maxim Sokolov mladší leží v kritickém stavu v nemocniciFoto Telegram

VERZE Č. 2: POPRAVIL JI ARSENIJ (15)

Výpověď mladšího sourozence, který vinu hodil na Maxima, se policistům nepozdávala. Podle nich mohl zaútočit Arsenij, který jako zkušený šermíř věděl, kam účinně bodnout. Nejprve to tak měl v kuchyni schytat Maxim, jehož mladší bratr napadl zezadu. A když na místo činu dorazila matka, chladnokrevně jí podříznul hrdlo! Poté Arsenij doběhl pro souseda, aby měl alibi. Jenže pak viděl, že Maxim ještě dýchá, a vrhl se na něj, aby ho navždy utišil!

Motiv? Podle informací vyšetřovatelů zloba na matku, jejíž oblíbený syn byl právě Maxim. »Můj Maxík«, jak mu Irina říkala, si v mládí prošel leukemií a maminka byla prakticky neustále u jeho lůžka. To je nebývale spojilo, a když se klučina uzdravil, jejich pouto bylo mnohem silnější než u Arsenije. Toho prý naopak matka vůbec nešetřila! Dle kamarádů musel několikrát denně vytírat, protože se jí nezdála podlaha příliš čistá, a za jakoukoliv hašteřinu dostával mnohem větší tresty než Maxim...

Arsenij Sokolov je vyšetřován pro důkladnou vraždu maminky IrinyFoto Telegram