Miroslav Horák
16. června 2019 • 04:10

Revoluci nečekejte, Pešán defenestraci nerozjede. Alibismus hokeji nepomůže

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se slavný hokejový kouč Arno del Curto, nepřetržitě sloužící v Davosu mimořádných 23 let, nedávno rozhodl, že se vydá po Evropě nabrat inspiraci, nechtěl vynechat ani zdejší stadiony. Vybral si Liberec, progresivní práci Filipa Pešána a jeho kolegů. Do navigace zadal adresu hokejové fabriky, která tu za posledních pět let expandovala nejkurážněji. Dobrá volba. Nyní na Pešánovy účinné metody hodlá sázet Český hokej. Nastane razantní pokrok jako pod Ještědem? 



Ještě loni na svazu při vyslovení Pešánova jména vrtěli hlavami. Ne všichni, ovšem dostatek klíčových lidí ano. Ti si nepřáli, aby národní tým převzal on, synonymum pro sebevědomí (pro někoho aroganci), nýbrž bodrý Miloš Říha, toho času bez práce a nabídek.

Za pár měsíců Pešán již nevadil a těsně před MS byl jmenován novým hokejovým šéftrenérem za Slavomíra Lenera. Odborníka, jenž odvedl spoustu práce, ovšem hnutí nespojil, pod svým velitelstvím spíš rozpoltil.

Dlouho bylo řečeno A – Pešán jde do akce a netrpělivě se čekalo na B – čím začne hromadný úklid? Koho všechno přizve k obrodě systému? Ve čtvrtek na prvním oficiálním vystoupení tandemu Pešán-Král přišlo rozuzlení a jedno velké poznání.

Revoluci nečekejte. Absolutně žádnou. Cirkus nebude. Příslib nástupnictví po Říhovi v tom samozřejmě hraje roli. Pešán je vděčný za předloženou moc a nemíní organizovat svazovou defenestraci.

Na mnoha hokejových místech zavládá překvapení a zklamání. Pešánovi se věřilo, že hokejový velín promění z gruntu k obrazu svému. Zhola nic tomu nenasvědčuje, a pokud svá vyjádření 41letý odborník myslí vážně a upřímně, napojí se spíš na zavedené koleje s tím, že učiní po čase několikero kosmetických úprav. Provedení zásadní proměny proudu, jež si od něj mnozí slibovali a považovali za hotovou věc, zůstane jen u přání.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud