Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češka nejhezčí na světě! Biatlonistka Puskarčíková vyhrála anketu krásy

Autor: Tadeáš Mahel

Je to vědecky potvrzené, české sportovkyně jsou nejhezčí na světě – minimálně v biatlonu určitě! Podle britských výzkumníků je ze všech nejatraktivnější krásná biatlonistka Eva Puskarčíková (28).

Účastníci pikantního pátrání vybírali z fotek 156 biatlonistů a biatlonistek. Kromě Puskarčíkové se hlasujícím zalíbil Američan Lowell Bailey (37). O co vlastně šlo? Lepší jsou hezčí Výzkumníci z univerzit v Bristolu a Exeteru chtěli zjistit, jak spolu souvisí sportovní úspěchy a vnímání atraktivity jednotlivých sportovců.

Eva Puskarčíková se na dovolené vrátila do dětství a stavěla hrady z písku.
Eva Puskarčíková se na dovolené vrátila do dětství a stavěla hrady z písku.

„Dřívější práce zjistily, že rychlejší cyklisté z Tour de France a úspěšnější hráči amerického fotbalu jsou přitažlivější, jenomže ignorovaly ženský sport,“ vysvětlil Tim Fawcett z exeterské univerzity. A skutečně, i u biatlonistů se ženy hodnotitelky řídily pravidlem, že čím úspěšnější závodník, tím atraktivnější mládenec.

„Máme v sobě geneticky zakódované, že silnější jedinci jsou lepší lovci,“ dodal Fawcet. Jenomže když měli pánové hodnotit dámy, ukázalo se, že je všechno naopak! Biatlonistky se prostě chlapům líbily bez ohledu na sportovní výkonnost, žádné poučky tu neplatí.

„Škoda že se u nás první nezeptali, bychom jim řekli rovnou, že české biatlonistky jsou nejkrásnější,“ glosovala triumf blonďaté Puskarčíkové facebooková stránka Český biatlon. A kdo má nejkrásnější sportovkyni jen pro sebe? Puskarčíková si v květnu po sezoně vzala bývalého biatlonistu Lukáše Kristejna (30), kterému teď můžou ostatní jen závidět.