Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Praze začala výstava Auta na náplavce: Těšte se i na sportovní hvězdy

Autor: david šprincl

Je zpátky! Včera odstartoval u Vltavy třetí ročník výstavy Světa motorů Auta na náplavce. Tak jako každý rok ale nejde jen o auta: ukážou se i slavní sportovci.

Až do nedělního podvečera 1. září budou oba vltavské břehy mezi Železničním a Palackého mostem patřit v první řadě automobilům. K vidění budou vozy 28 značek. Podívanou zvanou Auta na náplavce organizuje už třetím rokem časopis Svět motorů.

Stejně jako v předchozích letech je vstup na výstavu i všechna doprovodná kulturní a společenská vystoupení zcela zdarma. A že jich bude! Večery patří koncertům: v pátek zahraje Thom Artway , v sobotu Madrage a na stánku Renaultu se objeví i Chinaski.

Na náplavce to během akce Světa motorů žije
Na náplavce to během akce Světa motorů žije


Doslova hody jsou připraveny pro fotbalové fanoušky. Hlavním partnerem výstavy je letos O2TV. I proto se v sobotu v půl třetí u Vltavy objeví její hlavní komentátor Petr Svěcený společně s legendárním sparťanským kanonýrem Hostem Sieglem.

Hned po nich dorazí v sobotu v 15:00 i zástupci české fotbalové reprezentace v čele s trenérem Jaroslavem Šilhavým . Po celou sobotu a neděli se bude možná na stánku O2TV fotit s pohárem pro mistra Fortuna ligy.

Český Robocop Libor Podmol povypráví i o Dakaru. Kdo dorazí na výstavu Světa motorů Auta na náplavce v neděli po obědě, bude si ho moci poslechnout osobně. Freestyle motokrosař, světový rekordman v počtu získaných medailí z mistrovství světa, ovládne pódium 1. září od 14:00.

Má o čem vyprávět: koncem dubna si při pádu na mistrovství světa v Mnichově zlomil obě nohy. Podstoupil tři operace, v těle má 39 šroubů a tři ocelové destičky. „Jsem jako Robocop. Plánoval jsem, že tohle bude moje poslední sezona ve freestyle motokrosu a vybojuji jubilejní desátou medaili,“ říká mistr světa z roku 2010.

Zkusí to tedy s desítkou za rok? I to na náplavce prozradí. Podobně jak se vypořádává s tím, že kvůli zranění nepojede poprvé na přelomu poprvé jako závodník prestižní Dakar. „Tak jsem se těšil. A těším stále. Uvidím, jak se budu léčit, ale účast na Dakaru by se mohla třeba jen o rok odsunout," usmívá se kulišácky Podmol, mimo jiné první Evropan, který přeskočil na motorce rodinný dům.

Závod o Zlatý volant

Ano, na náplavce se bude i závodit! Svět motorů je dlouhá léta partnerem ankety o nejlepší automobilové a motocyklové jezdce Zlatý volant. Ta se letos rozrosla o další kategorii: Simracing. Tedy pro nejlepší závodníky na simulátoru. Vybrána je hra RaceRoom Racing Experience, trať na Autodromu Most a vozy ADAC GT Masters.

Náplavka je místem, kde se seriál rozbíhá. Jezdí se ve speciálním stanu, pochopitelně na čas a hlavně po celou dobu trvání výstavy. Následně bude trenažér umístěn až do konce listopadu v pražském obchodním centru Arkády Pankrác. Deset nejrychlejších závodníků se počátkem února utká ve finále. Výsledky pak budou vyhlášeny při slavnostním večeru Zlatý volant 6. února v pražském multifunkčním centru Cubex.

Vítěz získá závodní licenci a titul Zlatý volant, stříbrné místo vynese 10 000 Kč a bronz bude odměněn poukazem na kurz sportovní jízdy na Autodromu Most.

Více na www.autananaplavce.cz>>>

Program

Pátek 30. srpna

10.00 Otevření výstavy
15.00 herec Miroslav Etzler (velké pódium)
16.00 autogramiáda a fotografování se skupinou Chinaski (stánek Renaultu)
17.00 Vlastimil Nešetřil z vinařství Kolby (malé pódium Rašínovo
nábřeží)
18.00 Ze zákulisí Světa motorů se Zbyškem Pechrem (Rašínovo nábřeží)
19.00 finalistky soutěže krásy Česká miss 2019 (velké pódium na smíchovské straně)
20.00 Koncert Thoma Artwaye
21.00 Exkluzivní prohlídka náplavek a kobek
22.00 Ukončení 2. dne

Sobota 31. srpna

10.00 Otevření výstavy
12.00 Jiří Ježek, cyklista a paralympijský vítěz (Rašínovo nábřeží)
13.00 Andrea Kalivodová, sólistka opery Národního divadla (Rašínovo nábřeží)
14.00 zástupce šéfredaktora Světa motorů Martin Vaculík o tříválci VW 1.0 TSI
14.30 legendární fotbalový kanonýr Horst Siegl a populární moderátor O2 TV Petr Svěcený + pohár pro vítěze FORTUNA:LIGY (velké pódium na smíchovské straně)
15.00 Zástupci české fotbalové reprezentace (mj. trenér Jaroslav Šilhavý) na velkém pódiu na smíchovské straně
16.00 Vlastimil Nešetřil z vinařství Kolby (Rašínovo nábřeží)
16.30 Radní hlavního města Prahy Jan Chabr a zástupce šéfredaktora Světa motorů David Šprincl na téma Chytré město (Rašínovo nábřeží)
17.15 výtvarnice Eliška Podzimková na malém pódiu na Rašínově nábřeží (před tím bude probíhat od 14.00 její grafický workshop na stánku Volkswagenu)
20.00 Koncert kapely Mandrage
22.00 Ukončení 3. dne

Neděle 1. září

10.00 Otevření výstavy
11.00 Levon Ter-Ghazaryan o občerstvení na cestách (Rašínovo nábřeží)
12.00 Marko Šidlovský o sdílení aut (Rašínovo nábřeží)
13.00 Martin Vaculík a jeho oblíbené vozy (Rašínovo nábřeží)
14.00 Libor Podmol, nejlepší český freestylový motokrosař (Rašínovo nábřeží)
15.00 Redaktor Světa motorů Petr Slováček s Romanem Budským o bezpečnosti silničního provozu
16.00 odborníci z O2 o chytré komunikaci aut (Rašínovo nábřeží)
18.30 Ukončení výstavy

ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA