Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrajeme pro tebe, Ivane. Hlinku uctily hvězdy jen pár metrů od místa tragédie

Autor: pet, red

Vytrvalý déšť, nebo strach z koronaviru? Nic je nezastavilo! Hokejové legendy, hráči z NHL a plno dalších přijelo uctít památku Ivana Hlinky (†54) do golfového klubu v Karlových Varech, který je jen pár metrů od místa, kde měl slavný kouč před šestnácti lety těžkou nehodu, po níž v tamní nemocnici zemřel. Tragédii tam bude navždycky připomínat decentní pomníček!

Svérázný trenér přesto stále zůstává v srdcích a myslích úplně všech. Na jeho milované hřiště, kde má stále svoje parkovací místo, dorazili jak Litvínováci Ručinský , Šlégr či Reichel , kteří pod Hlinkou hokejově vyrostli, tak i mladší generace hráčů, jež ho na střídačce nikdy nezažila.

I díky Voráčkovi , Vránovi nebo Frolíkovi nakonec šlo o nejhvězdněji obsazený ročník s rekordní účastí! „Vzhledem k současné situaci se turnaj původně zrušil. Nakonec jsme se rozhodli udělat alespoň něco menšího a já jsem obvolávala lidi a trochu jsem se bála, že nikoho nebudeme mít... Výsledek je nakonec nejlepší za těch 16 let, co jsme tady měli! Je vidět, že Ivan má stále velké jméno,“ těšilo vdovu Liběnu Hlinkovou, které se pro nadaci podařilo vybrat 255 tisíc korun.

Hokejista Jaroslav Špaček na golfu
Hokejista Jaroslav Špaček na golfu

A i když golfu deštivé počasí dvakrát nepřálo a green spíš připomínal bažinu, všichni si den užili s dobrou náladou a úsměvem na tváři. „Golf mám rád a hraju ho často. Chodím s klukama dvakrát třikrát týdně, když je čas. Na téhle akci jsem byl jednou a tentokrát jsem byl znovu pozvaný. Jsem rád, že jsem to s příjezdem stihl, protože takhle uvidím kluky, které jsem skoro celý rok neviděl. Je super s nimi pokecat, je tady super parta!“ řekl Blesku hokejista Buffala Michael Frolík.

„Ke golfu jsem přišel už ve Švédsku, když tam kluci hráli, a nějakým způsobem se k tomu dostal. Je to mezi hokejisty dost populární a začalo mě to bavit. Strávíte čas v přírodě, je tu klídek, zábava, a navíc jsme tady pro dobrou věc. Být tady kvůli Ivanu Hlinkovi je pro nás čest,“ pokýval hvězdný útočník Washingtonu Jakub Vrána.