Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Srdceryvná fotka. Bývalý hokejový reprezentant Alinč na vozíku. Honzo, bojuj!

Autor: roc

Pád na mantinel mu změnil život. Bývalý hokejista Jan Alinč (48) loni ochrnul a vyjma jeho blízkých málokdo věděl, jak se mu daří. Stav bojovníka se zlepšuje!

K té hrůzné situaci došlo 6. května 2019 při rekreačním zápase v in-line hokeji s kamarády na zimáku v Litvínově, kdy excelentní bruslař údajně spadl na záda. Bývalý reprezentant boj o život vyhrál, jenže na nohy se už nepostavil. S neblahým osudem se ale začal rvát. Úspěšně!

Jak se zdá, náročné rehabilitace se vyplatily, Alinč dělá pokroky. Vytříbený technik, jenž sázel góly za Litvínov, Slavii či Karlovy Vary, dokáže sám ovládat vozík. Součástí Alinčovy speciální pomůcky s třemi koly jsou totiž řídítka.

Alinčova fotka, již sdílelo na Facebooku pardubické Dynamo, musela udělat radost spoustě fandů! Ti ostatně můžou velkému bojovníkovi pomoct v další léčbě, na Honzovu podporu totiž vznikl pod taktovkou Konta Bariéry transparentní účet (více informací najdete ZDE).

Léčbu platí Cheza!

Na severu Čech ho přivedli do velkého hokeje, v černožlutém dresu pak odehrál devět sezon. Když ochrnul, litvínovský klub to hluboce zasáhlo. Bývalému hráči se proto snaží pomáhat, jak to jde, naposledy mu »Chemici« uhradili léčbu akupunkturou. „Částka 47 200 Kč pokryje náklady využití čínské medicíny na 5 měsíců,“ píše se na webu Litvínova s tím, že se chystá i sbírka.

Jan Alinč může ovládat invalidní vozík.
Jan Alinč může ovládat invalidní vozík.